Psychedelica kunnen de stemming zelfs verbeteren nadat de high afgelopen is

door drugsinc

Psychedelica kunnen de stemming zelfs verbeteren nadat de high afgelopen is

Psychedelische medicijnen zoals LSD en psilocybine – ook bekend als “paddo’s” – kunnen de stemming verhogen en ervoor zorgen dat je je dichter bij anderen voelt, en die gevoelens kunnen zelfs voort blijven duren nadat de high weg is, blijkt uit nieuw onderzoek.

De bevindingen, van meer dan 1200 festivalbezoekers op het gebied van kunst en muziek, alsook labonderzoek lieten zien dat psychedelica gevoelens van sociale verbondenheid en welzijn versterken, zeggen onderzoekers van Yale University.

“Onze resultaten tonen aan dat mensen die psychedelica “in het wild” (buiten e laboratoria) gebruiken positieve ervaringen melden die erg overeenkomen met die waargenomen worden in gecontroleerde laboratoriumstudies,” zei eerste auteur Matthias Forstmann, een postdoctorale fellow.

Onderzoek naar drugs gebruik tijdens festivals

Voor de studie vroegen de onderzoekers mensen op zes kunst- en muziekfestivals in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk naar hun ervaringen met psychedelica.

De onderzoekers ontdekten dat degenen die recent psychedelica zoals LSD en psilocybine hadden gebruikt, vaker meldden dat ze ’transformerende ervaringen’ hadden die belangrijke veranderingen in hun leven teweegbrachten, waaronder veranderingen in hun morele waarden.

Deze ervaringen waren gekoppeld aan gevoelens van sociale verbondenheid en een positieve stemming. De meest uitgesproken effecten traden op in de 24 uur na het innemen van psychedelica, zeiden de auteurs van de studie.

Transformerende ervaringen met psychedelica

Mensen die de psychedelische drugs niet gebruikten, of die in plaats daarvan alcohol dronken of opioïden gebruikten, hadden niet hetzelfde niveau van transformerende ervaringen, verhoogde verbondenheid of positieve stemming – werd door de studie bevonden.

Hoewel de onderzoekers geen rekening hielden met slechte reacties op psychedelica, zeiden ze dat de bevindingen suggereren dat psychedelische drugs nuttig kunnen zijn bij het behandelen van stemmingsstoornissen.

Ervaren studie auteur Molly Crockett, een assistent-professor in de psychologie, zei dat verder onderzoek nodig is om te leren welke omgevingsfactoren worden geassocieerd met positieve en negatieve reacties.

“We worden aangemoedigd dat onze studie consistent is met eerdere laboratoriumbevindingen die humeur voordelen van psychedelica aantonen bij gezonde mensen en bij patiënten die lijden aan angst en depressie,” zei ze in een Yale-persbericht.

Het rapport werd onlangs gepubliceerd in het tijdschrift “Proceedings van de National Academy of Sciences”.

Bronnen o.a. Healthday (EN), Selfhacked (EN), Yale (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]