skip to Main Content
Menu
Happy 420! Wat Ga Jij Vandaag Doen Om 16:20 Uur?

Happy 420! Wat ga jij vandaag doen om 16:20 uur?

Spread the love ✌🏼


Als je regelmatig cannabis gebruikt, soms of gewoon nooit, is de kans groot dat je op zijn minst hebt gehoord dat het nummer 420 op een of andere manier gerelateerd is aan de cannabiscultuur. Maar niet veel mensen kennen het echte verhaal erachter.

Wat houdt de dag 4/20 in?

Als een term verwijst 420 simpelweg naar de traditie van het roken van cannabis elk jaar op 20 april (in de Amerikaanse notatie 4/20) – een onofficiële internationale Dag van de Wiet.

Waar komt 420 vandaan?

Alle mythes en legendes buiten beschouwing gelaten, de echte oorsprong van 420 gaat terug tot 1971, toen vijf middelbare scholieren: Steve Capper, Dave Reddix, Jeffrey Noel, Larry Schwartz en Mark Gravich in San Rafael, Californië, zichzelf de Waldos noemden ( hun gekozen ontmoetingsplek was een muur buiten de school, vandaar de naam) – die op jacht gingen naar een verborgen plek met cannabisplanten die vermoedelijk in de buurt van het Point Reyes Peninsula Coast Guard Station groeiden. Ze zouden elkaar om 16.20 uur buiten hun school ontmoeten om naar het gebied te rijden en de zoektocht meermaals uit te voeren. Hoewel ze de plek nooit hebben gevonden, werd de cijferreeks 420 een bruikbare code voor hen om met elkaar te communiceren. Naar verluidt bedachten ze de zin 420 om hun drugsgebruik te verhullen.

Vandaag de dag, is 20 april uitgegroeid tot een internationale speciale dag voor de cannabiscultuur, waar mensen samenkomen om cannabis te vieren en te consumeren, en sommige van deze gebeurtenissen hebben een politiek karakter gekregen, zoals het bepleiten van de liberalisering / legalisering van cannabis.

Festivals ter ere van Cannabis

Op deze dag worden meerdere festivals ter ere van Cannabis gehouden, waarvan de beste zouden zijn:

Dit jaar wordt het Amsterdam 420 Festival gehouden in het Noorderlicht-café, waar de gasten de mogelijkheid hebben om de expo bij te wonen, alles te leren over cannabis en te genieten van het programma. De grootste coffeeshop ter wereld, Prix D’Ami, is een van de officiële evenementensponsors van de 420 Fest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top