Snoepgigant Mars Wrigley spant rechtzaken aan tegen cannabisbedrijf Terphogz (Zkittlez) en andere copycats

door Team Inc.

2012-05-09-Snoepgigant Mars Wrigley spant rechtzaken tegen cannabisbedrijf Terphogz (Zkittlez) en andere copycats

Maandag klaagde een van ’s werelds grootste snoepbedrijven – dat onder andere Skittles produceert – het bedrijf Terphogz aan, dat THC-snoep verkoopt onder de naam Zkittlez. De THC is afkomstig van een zeer sterke cannabis strain die zijn merknaam Skittles misbruikt. Naar verluidt heeft Terphogz zelfs zijn slogan Taste the rainbow verbasterd naar Tazte the ztrain bro.

Wrigley klaagde Terphogz aan wegens handelsmerkinbreuk, valse benaming, oneerlijke concurrentie, verwatering van handelsmerken, cybersquatting en gerelateerde claims. Mars Wrigley Confectionary – onderdeel van Mars, Incorporated – is de grootste snoepfabrikant ter wereld en behaalde in 2015 $ 33 miljard aan jaarlijkse omzet.
Het enorme bedrijf beweert dat Terphogz het merk Zkittlez illegaal op de markt heeft gebracht en wereldwijd wordt geprezen. Wrigley diende een verzoekschrift in bij een rechtbank in Illinois om Terphogz te dwingen het gebruik van het merk Zkittlez te staken, alle Zkittlez-koopwaar te vernietigen, hun website zkittlez.com op te geven en advocaatkosten te betalen.

Rechtzaken tegen fabrikanten van cannabissnoep

Ook lopen er diverse rechtzaken tegen Canadese en Amerikaanse bedrijven die de verkoop van snoep met THC promoten onder zijn succesformule. De rechtzaken zijn gericht tegen online winkels die onder andere ‘Medicated Skittles’, ‘Starburst Gummies’ en ‘Life Savers Medicated Gummies’.

Vorig jaar werden twee kinderen in Utah in het ziekenhuis opgenomen nadat ze namaakversies van Ferrara’s Nerds Rope-snoepjes hadden gegeten die bijna identiek waren aan het oorspronkelijke merk, afgezien van de toevoeging van het woord ‘medicated’ aan het etiket.

De rechtszaken van Mars Wrigley zeggen dat de bijna identieke vervalsingen een groot gevaar vormen voor het publiek, aangezien iedereen, zowel kinderen als volwassenen, de met cannabis doordrenkte producten gemakkelijk verwarren met Wrigley’s beroemde en geliefde snoepjes. Het bedrijf eist een onmiddellijk verbod op de verkoop van de producten, de vernietiging van voorraden. Het dringt aan op miljoenen dollars aan schadevergoeding per aanklacht.

Lees meer op Leafly.com en securingindustry.com

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]