Home Cannabis Cannatrek bouwt mega cannabisfabriek voor mediwiet in Australië

Cannatrek bouwt mega cannabisfabriek voor mediwiet in Australië

door Team Inc.

2019-08-23-Cannatrek bouwt mega cannabisfabriek voor mediwiet in Australië

In Victoria, gelegen in Zuid-West Australië, zijn ze bezig met een van ’s werelds grootste productiefaciliteiten voor medicinale cannabis. Dit vooral om patiënten weg te houden bij de florerende zwarte markt.

Het Australische Cannatrek is van plant 160 ton medicinale cannabis te produceren en 400 banen te creëren. Geen lullige cijfers. Naar schatting gebruiken jaarlijks ongeveer 500.000 Australiërs cannabis voor zelfmedicatie en kopen dit op de zwarte markt. Cannatrek heeft daarom groen licht gekregen om een mega cannabis fabriek in de buurt van Shepparton te ontwikkelen.

Cannatrek

Cannatrek-topman Tommy Huppert zei dat Shepparton een van de eerste locaties in Australië was die gebruik maakte van de groeiende markt. “Wij geloven dat de regio een belangrijk centrum zal worden voor de productie van medicinale cannabis,” zei hij. Bovendien wil het bedrijf een belangrijke rol spelen in het creëren van banden. De faciliteiten is te vergelijken met een groot complex vol tomaten- of kruidenkassen en werd deze week goedgekeurd door de gemeenteraad van Greator Shepparton, na eerdere goedkeuring door de federale overheid.

2020

De bouw van het enorme cannabiscomplex zal binnenkort beginnen en al in 2020 operationeel kunnen zijn. Uppert zei dat het plaatsje Shepparton werd geselecteerd vanwege zijn overvloed aan water, vele zonuren en gepassioneerde mensen met vaardigheden in agrotechnologie. Het bedrijf kocht ongeveer een jaar geleden 178 hectare grond en werkte aan het verkrijgen van bouwvergunningen van de gemeente. “We zullen een belangrijke werkgever zijn en er zullen positieve gevolgen zijn voor de regio,” zei Huppert. “We bereiden nu de ontwikkeling voor om een ​​schaalbaar project te bouwen en we hebben een bouwvergunning gekregen voor het hele project.” Hij zei dat een breed scala aan vaardigheden nodig is om de faciliteit te bedienen, inclusief onderzoekers en agronomen.

Groene toppen niet te stoppen

De faciliteit is meer dan 160.000 vierkante meter, dus zijn er veel mensen en specialisten nodig om de site te runnen. “Onderzoekers zijn essentieel voor het kweken van de juiste soorten cannabis voor de omgeving. Zodra de planten in de kweekruimtes zijn geplaatst, is er constant zorg voor de plant tijdens een levensduur van 10 tot 12 weken.”

De Greater Shepparton City Council heeft de investering van Cannatrek in de regio verwelkomd. “We willen de deelstaatregering bedanken voor hun steun aan onze regio en andere investeerders aanmoedigen om met ons te praten over mogelijkheden voor groei en investeringen in Greater Shepparton,” zei burgemeester Kim O’Keeffee.

Risico’s van de zwarte markt wegnemen

Volgens de Victoriaanse regering kan medicinale cannabis een patiënt tot $ 1.000 per week of $ 52.000 per jaar kosten, afhankelijk van de aard van de aandoening. John Teh, een huisarts en medisch directeur van PlantMed – een kliniek die gespecialiseerd is in cannabinoïde medicijnen – zei dat de hoge kosten patiënten vaak naar de illegale markt brachten. Hij hoopte dat meer onshore-productie zowel de kosten als het aantal mensen dat illegaal inkoopt verlaagt.

Lees meer op www.cannatrekgroup.com.au (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter