Eerste Europese Medical Cannabis Tech Accelerator in Malta

door drugsinc

Eerste Europese Medical Cannabis Tech Accelerator in Malta

Malta Enterprise zal met € 2,5 miljoen ondersteuning bieden om de eerste Europese Tech Accelerator Medical Cannabis genaamd TechforCann EU in Malta op te richten. De financiering ondersteunt startups die zich in Malta vestigen en die worden geselecteerd om deel te nemen aan het TechforCannEU-acceleratorprogramma voor de medicinale cannabisindustrie. De toegewezen fondsen zijn onderworpen aan subsidiabiliteitscriteria en een evaluatieproces dat zal worden beheerd door Malta Enterprise.

Volgens alle schattingen zal Europa binnen een paar jaar de grootste markt van de wereld voor medicinale cannabis zijn. De directeur van Malta Enterprise merkte op dat “Malta duidelijk de intentie heeft uitgesproken om een expertisecentrum in Europa te worden. Dit project is alleen mogelijk omdat het ecosysteem voor medicinale cannabis dat we creëren, investeerders in staat stelt hun activiteiten in Malta op te zetten door samen te werken met de andere operatoren ter plaatse. Door een dergelijke accelerator in Malta te hosten, kunnen we onszelf positioneren aan het hoofd van de R & D-sector in de industrie, als aanvulling op onze prikkels voor startups zoals StartUp Finance en de verschillende ondersteunende maatregelen voor onderzoek en ontwikkeling, waardoor we nieuwe oplossingen en producten kunnen introduceren op de wereldmarkt”.

Medical Cannabis Tech Accelerator TechforCannEU

Lilac Mandeles, CEO van TechforCann EU, verklaarde: “Door te investeren in ondersteuning van cannabisondernemers, presenteert TechforCann EU een aantrekkelijk waardevoorstel voor in aanmerking komende startups – met een begunstigd pakket dat pre-seed investeringen omvat van 100.000 euro, potentieel met mogelijkheden voor investeringen tot 200.000 euro, plus de mogelijkheid om hun technologie te testen in een faciliteit met een EU-GMP-vergunning. De waardering van startups stijgt na afronding van het acceleratorprogramma, waardoor investeerders direct waarde krijgen. We verwelkomen particuliere investeerders die willen investeren in de volgende generatie toonaangevende bedrijven.”

De accelerator vormt een aanvulling op de visie van Malta om een innovatief ecosysteem voor medical cannabis verder te ontwikkelen. De canna-tech cannabis industrie maakt een opmars naar de biotech-, farma- en hightechsectoren en ons doel is om best presterende startups te identificeren en naar succes te leiden, en zo banen te creëren binnen de farmaceutische sector.

Het bedrijf is opgericht door twee vrouwelijke medeoprichters Lilac Mandeles en Yona Cymerman – die gevestigd zijn in Israël, waarbij het TechforCannEU acceleratorprogramma ondernemers in staat stelt om hun kans op commercieel succes te vergroten.

TechforCann Europe richt zich in Malta op tech startups op het gebied van Medical Cannabis
TechforCann Europe richt zich in Malta op tech startups op het gebied van Medical Cannabis

Deelnemers aan het programma ontvangen financiering en testen hun technologie binnen een faciliteit met een EU-GMP-vergunning in Malta. Een overdracht van kennis van internationale academische en onderzoeksinstellingen en experts uit de industrie omvat zaken, regelgeving, wetenschap, strategie, marketing en financiën.

Deelnemers en alumni sluiten zich ook aan bij een community die alleen op uitnodiging toegankelijk is, inclusief persoonlijke pitch-evenementen met een wereldwijd netwerk van partners, klanten en investeerders.

Interessant voor de ondernemer in jou?

Bronnen o.a. BusinessCann (EN), Canex (EN), EU-GMP (EN), Independent (EN), WhosWho (EN)

Gerelateerde artikelen

1 opmerking

m brunet 24 juni 2021 - 21:11

Bonjour
je souhaiterais avoir des informations sur les différentes possibilités d investir dans vos programmes
merci
M Brunet

Beantwoord

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]