Copycat cannabisproducten vormen risico voor volksgezondheid

door Team Inc.

2022-04-30-Copycat cannabisproducten vormen risico voor volksgezondheid

Amerikaanse megamerken als Kellog’s en Pepsi zijn het spuugzat. Hun producten worden klakkeloos gekopieerd door aanbieders van cannabisproducten. Dit gaat ten koste van de volksgezondheid. Zij willen als collectief dat dit stopt en vragen het Congres om meer te doen aan de verspreiding van deze nep producten.

Grote voedsel- en drankbedrijven zoals Pepsi, General Mills en Kellogg’s vragen het Congres om meer te doen om de verspreiding van met marihuana doordrenkte namaakproducten, die hun bekende merken nabootsen, te voorkomen.
In een brief van de Consumer Brands Association die woensdag aan congreswetgevers werd gestuurd, zeiden meer dan tien bedrijven en brancheverenigingen dat misleidende verpakkingen van cannabisproducten – die eruit zien in de stijl van populaire commerciële artikelen – een risico voor de openbare veiligheid vormen. Zeker voor kinderen.

“Hoewel cannabis (en incidentele hoeveelheden THC) in sommige staten legaal is, heeft het gebruik van deze beroemde merken, duidelijk zonder goedkeuring van de merkeigenaren, op voedselproducten ernstige gezondheids- en veiligheidsrisico’s met zich meegebracht voor consumenten”, staat in de brief vermeld.

Maatregelen tegen illegale, nagemaakte cannabisproducten

Een mogelijke oplossing die de bedrijven voorstellen is om deze copycats harder te straffen. Ondertekenaars van de brief aan het Congres over dit onderwerp zijn onder meer Kellogg Company, PepsiCo, General Mills, American Bakers Association, Digital Citizens Alliance, Mondelēz International, American Herbal Products Association, Association for Dressings & Sauces en meer.

Het voorkomen van het gebruik van marihuana door minderjarigen is een gemeenschappelijk doel. Hoewel uit federaal gefinancierde onderzoeken is gebleken dat het gebruik van cannabis bij adolescenten stabiel is gebleven of zelfs is afgenomen in staten die marihuana hebben gelegaliseerd en gereguleerd, is er consensus dat er voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat jonge mensen niet per ongeluk cannabisproducten consumeren.

Vorig jaar rond Halloween waarschuwden procureurs-generaal uit meerdere staten in de VS ouders voor illegale marihuanaproducten die lijken op populaire snoepjes en snacks zoals Cheetos, Nerds en Oreos, die kinderen in verwarring kunnen brengen en tot onbedoelde intoxicatie kunnen leiden.

Lees meer op marijuanamoment.net (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]