Brits overheidsfonds investeert in cannabisolie en Londense brouwerij

door Team Inc.

2022-04-29-Brits overheidsfonds investeert in cannabisoliebedrijf en Londense microbrouwerij

De Britse regering is aandeelhouder geworden van een cannabisoliebedrijf en een in Londen gevestigde ambachtelijke brouwerij. Future Fund van de British Bank is opgericht door de regering om leningen te verstrekken aan startups tijdens de pandemie. Veel van deze leningen zijn nu omgezet in aandelen.

Het fonds is oorspronkelijk opgezet als een manier voor de overheid om innovatieve bedrijven te ondersteunen die tijdens de pandemie moeite hadden om geld binnen te halen en heeft nu aandelenbelang in 335 bedrijven. Cannabisolie of cbd-olie is erg populair in veel landen.

Grass & Co cannabisolie en nieuwe investeringen

De laatste investeringsronde omvat Grass & Co. Dit bedrijf is in 2019 opgericht door de broers Ben en Tom Grass en maakt CBD-producten uit hennep. Andere nieuwe investeringen die door het fonds worden onthuld, zijn onder meer Yaar, een maker van Scandinavische yoghurtrepen; Animal Dynamics, een dronebedrijf; Borrow a Boat, een jachtcharterbedrijf; het in Londen gevestigde kankerbehandelingsbedrijf Epsilogen; Gipsy Hill Brewing Company; en de maker van virtuele games nDreams.

“Het Future Fund is opgericht om de kapitaalstroom naar bedrijven op het hoogtepunt van de pandemie te vergroten en tegelijkertijd waarde op de lange termijn voor de Britse belastingbetaler te waarborgen”, zegt Ken Cooper, de directeur van venture-oplossingen bij British Business Bank. “We zijn verheugd om te zien dat deze stroom van bedrijven doorgaat om meer kapitaal uit de particuliere sector aan te trekken. Als aandeelhouder van deze bedrijven is het Future Fund goed gepositioneerd om te delen in de voordelen van aanhoudende groei.”

In totaal heeft de regering ongeveer £ 1,14 miljard uitgegeven om 1.190 bedrijven te ondersteunen via het Future Fund. Daarvan hebben 335 leningen omgezet in aandelen nadat ze met succes geld hadden opgehaald van particuliere investeringen die op zijn minst overeenkwamen met de overheidsfinanciering.

Lees meer op www.theguardian.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]