skip to Main Content
Menu
De Beste Netflix Drugsseries En Docu’s

De beste Netflix drugsseries en docu’s

Als er een ding tot de verbeelding spreekt, zijn het wel drugsseries en docu’s. Gelukkig is hier geen gebrek aan op Netflix. Sterker nog, het staat er bol van. Maar moet je beginnen met bingewatchen? Hieronder een lijstje met populaire series met goede ratings!

Breaking Bad

Het is niet zo gek dat de serie Breaking Bad de lijst aanvoert. Wanneer je deze serie nog niet hebt gezien, zou ik daar maar snel aan beginnen. Dit is namelijk de meest geprezen drugsserie die er wereldwijd betaat en heeft onder andere 16 Emmy Awards en twee Golden Globes gewonnen. De terminale scheikundeleraar Walther White start met een oud-student, Jesse Pinkman een Chrystal Meth lab op en wordt hiermee een grote jongen in het circuit met alle bizarre gevolgen van dien. Bendes, drugsoorlogen en de productie van een levensgevaarlijke synthetische drug door twee ogenschijnlijk onschuldige nerds. Een must-see voor iedereen die van spanning en sensatie houdt.

Breaking Bad – Officiële Trailer

Ratings:
Rotten Tomatoes: 97%
IMDb: 9,5

Narcos

Dan het misdaaddrama Narcos die je meeneemt in de levens van drugsbaronnen van de late jaren ’80. Ondanks inspanningen van wetshandhavers en de DEA viert de cocaïnehandel hoogtij onder leiding van de beruchte Pablo Escobar. Politici, drugsbendes, burgers en de DEA zijn verwikkeld in bloedige conflicten om de cocaïnehandel onder controle te houden. Een serie die nooit gaat vervelen met acteurs als de Braziliaanse Wagner Moura, die de rol van Escobar vertolkt en Boyd Holbrook en Pedro Pascal die de DEA-agenten van Steve Murphy en Javier Peña spelen in de populaire drugsserie.

Ratings:
Rotten Tomatoes: 95%
IMDb: 8,8

Operation Odessa

Dan iets van een hele andere orde: Operation Odessa. Deze misdaadthriller gaat de hele wereld over. Een Russische gangster, playboy uit Miami en spion uit Cuba verkopen een nuclearie onderzeeër aan een Colombiaans drugskartel. De documentaire vertelt het verhaal van drie vrienden die de Russische maffie, de DEA en het Cali-kartel te slim af zijn. Het verhaal werd een internationale media-hit. De waarheid over wat er echt is gebeurd, blijft tot nu toe een mythe van de onderwereld. Van Brooklyn naar Miami en van Cali naar Moskou. Kijken dus!

Ratings:
Rotten Tomatoes: 92%
IMDb: 7,7

Cartel Land

Cartel Land dateert al vanuit 2015, maar is een verbluffend waargebeurd verhaal over milities die hun dorpen beschermen tegen meedogenloze drugkartels in Mexico. Deze milities zijn tot de tanden bewapend en opereren met een snelle, genadeloze brutaliteit om hun huizen en families te beschermen. Zeker in een gebied waar corruptie en omkoping van de regering gemeengoed zijn. Deze documentaire is even gewelddadig als meeslepend: een aanrader van de bovenste plank.

Ratings:
Rotten Tomatoes: 82%
IMDb: 7,4

Dope

Waar sommige series een geromantiseerd beeld schetsen, wanneer het gaat over de drugshandel, is Dope keihard. In deze docuserie volg je een bloedige Amerikaanse en Mexicaanse drugsoorlog door de ogen van gebruikers, handelaars en politie. Zeker een aanrader wanneer je meer houdt van feiten en realiteit in plaats van fictie.

Ratings:
Rotten Tomatoes: 83%
IMDb: 7,3

UPDATE 28 juni 2019: Vanaf nu is seizoen 3 van “Dope” te zien op Netflix!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top