Israëlische oppositiepartij gebruikt veto recht tegen decriminalisering van cannabis

door drugsinc

Israëlische oppositiepartij gebruikt veto recht tegen decriminalisering van cannabis

De Israëlische parlementsleden hebben een voorstel weggestemd dat het bezit en gebruik van kleine hoeveelheden cannabis toegestaan zou hebben. Als het voorstel wel aangenomen was, zou het wetsvoorstel ook CBD opnieuw hebben geclassificeerd.

De regeringscoalitie heeft een nederlaag geleden toen hun voorstel om recreatief cannabisbezit van maximaal 50 gram en maximaal 15 zaden te decriminaliseren, gisteren werd weggestemd door 52 tegen 55.

Na de mislukte poging zal de coalitie nog minstens een half jaar moeten wachten voordat ze het wetsvoorstel opnieuw naar de Knesset (het Israëlische parlement) kan brengen.

Onder degenen die tegen het voorstel stemden, waren leden van de Likud-partij, die eerder juist wel de plannen steunde om het cannabisbeleid van het land te veranderen.

De partijvoorzitter Yariv Levin zei echter dat de stemming een “grote prestatie voor de oppositie” was en dat de partij “alles zal doen” om de nieuwe coalitie neer te halen, die hij een “regering van haat” noemde.

Het wetsvoorstel werd ingediend door New Hope MK Sharren Haskel, die zei: “Kijk eens in de ogen van uw kiezers, en leg hen uit waarom u heeft geholpen meer dan een miljoen burgers in Israël onrecht aan te doen, en tienduizenden meer medicinale cannabispatiënten, kinderen die vandaag thuis zitten met levensbedreigende aanvallen en geen medicijnen door jullie toedoen”.

“In de afgelopen weken heb ik met u onderhandeld, u heeft vergaande voorstellen gekregen voor samenwerking op het gebied van wetgevingskwesties en zelfs functies als voorzitter van Knesset-commissies, maar u hebt persoonlijke politieke overwegingen verkozen boven het algemeen belang van de maatschappij en boven een wet waarvan u zelf gelooft dat deze noodzakelijk is”.

“Jullie hebben een kleine politieke overwinning behaald, maar hebben met zowel parlementaire als niet-parlementaire middelen een groot onrecht aangericht.”

Bronnen o.a. Canex (EN), JerusalemPost (EN), TimesofIsrael (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]