Home Gezondheid De invloed van Kanna op lichaam en geest

De invloed van Kanna op lichaam en geest

door Team Inc.

kanna-mdma

Natuurlijk MDMA. Zo wordt kanna ook wel genoemd. Sceletium Tortuosum (Kanna) is een plant die veel voorkomt in Zuid-Afrika. Daar wordt de stof al eeuwen gebruikt. Oorspronkelijk door de hunter gatherers. Voornamelijk door de positieve invloed dat het middel heeft op lichaam en geest.

Traditioneel werd kanna na de oogst fijn gemaakt tussen twee stenen en vervolgens gefermenteerd in zakken die voor 8 dagen in de zon werden geplaatst. Na het fermentatieproces werd het uitgespreid en in de zon te drogen gelegd. Vervolgens werd het vermalen tot een fijne substantie (poeder) om te gebruiken.

Effecten van Kanna

Tegenwoordig is de stof ook in de moderne wereld mateloos populair. Het heeft een zeer positieve uitwerking op het humeur (mood-booster) en kan pijn, honger en dorst helpen verminderen. Daarmee is het ook een alternatief en bovendien natuurlijk medicijn tegen depressie. Het bevat mesembrine en mesebrenone, ook wel bekend als serotonin reuptake inhibitors (SRI’s). Het verhoogt het serotonine gehalte. Serotonine is een neurotransmitter met een overwegend stimulerende werking. Het is een tryptamine die invloed heeft op het geheugen, stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, orgasme en eetlust. Het speelt ook een rol bij de verwerking van pijnprikkels.

Er zijn veel medicijnen die SRI’s bevatten, maar niet voor iedereen werken of vervelende bijwerkingen hebben. Voor deze mensen kan kanna een goed alternatief zijn. Dit natuurlijke geneesmiddel wordt vaak vergeleken met mdma door de vergelijkbare werking. Het zorgt voor meer dopamine, noradrenaline en serotine. Neurotransmitters die zorgen voor een opwekkende, stimulerende werking.

Opiaatreceptoren in het lichaam worden geactiveerd door de plant. Deze spelen een belangrijke rol in de perceptie van pijn. Daarom kan het ook ingezet worden als pijnbestrijder. Anders dan medicatie als oxycodon is kanna niet verslavend en worden er geen belangrijke bijwerkingen gemeld. Er wordt niet aangeraden om het te gebruiken in combinatie met andere medicijnen. Proberen? Kijk eens naar het aanbod bij Dr. Smartshop en Headsupplies.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter