Home Cannabis De voordelen van cannabis. Hoe leg je ze bijvoorbeeld aan je oma uit?

De voordelen van cannabis. Hoe leg je ze bijvoorbeeld aan je oma uit?

door drugsinc

De voordelen van cannabis. Hoe leg je ze bijvoorbeeld aan je oma uit?

Toekomstige studies zijn nog steeds nodig, maar hier zijn enkele nuttige inzichten.

Hoe trendy cannabis tegenwoordig ook is, er zijn nog steeds veel misvattingen. De Quinnipiac Universiteit in de Verenigde Staten deed hierover afgelopen maart een enquete rondom “Legalized Marijuana”. Veel generaties zoals de Z, X generations en de zogenaamde Millennials blijken voorstander te zijn van gelegaliseerde marihuana, terwijl de babyboomers verdeeld zijn. Volwassen senioren ouder dan 65 jaar zeggen meestal: “Nee dank je, geen interesse”.

Meer steun als de dokter cannabis zou voorschrijven

Wat interessant is, is echter dat bijna alle deelnemers die mee deden aan de enquête, zeiden dat ze het legale gebruik van medicinale marihuana als behandelingsoptie zouden ondersteunen als hun arts het voorschrijft.

En inderdaad, een rapport uit 2016 van het International Centre for Science in Drug Policy wees uit dat een leven lang gebruik van cannabis een laag risico op afhankelijkheid met zich meebracht, en slechts negen procent van de ondervraagde mensen trof.

Andere gegevens suggereren dat cannabis kan bijdragen aan een laag risico op het ontwikkelen van dodelijke schade aan het hart, afname van het IQ of schizofrenie, en sommige studies hebben vastgesteld dat cannabis voordelen heeft bij het verminderen van chronische pijn, motorische en niet-motorische symptomen van de ziekte van Parkinson, fibromyalgie, endometriose, interstitiële cystitis en zelfs sommige soorten kanker.

De ouderen van nu, zoals oma, willen er niks van weten

Noem cannabis tegen de gemiddelde grootmoeder en ze zal waarschijnlijk een bezorgde uitdrukking hebben als ze stereotiepe stoners en drugsverslaafden voorstelt. Toegegeven, verder wetenschappelijk onderzoek is noodzakelijk om de potentiële medische toepassingen ervan te begrijpen, maar ondertussen blijven wetenschappers op cannabis gebaseerde behandelingen ontwikkelen die worden ondersteund door legitiem medisch onderzoek.

OWC Pharmaceutical Corp. Dr. Oron Yacoby Zeevi, wetenschappelijk directeur, heeft meer dan 20 jaar uitgebreide ervaring in de biofarmaceutische industrie en is gefascineerd door de genezende kracht van cannabis, met name vanwege het potentieel om complexe, multifactoriële ziekten te behandelen.

Ze is echter van mening dat er tegenwoordig teveel bedrijven zijn die de wereld van cannabis proberen te transformeren, en dat de enige manier waarop de wetenschappelijke gemeenschap een significant verschil in het leven van de patiënt zal maken, zal zijn door samen te werken en resultaten te delen.

Niet iedereen houdt ervan om cannabis te roken

Een obstakel is dat niet iedereen bereid is om cannabis te roken, ook al is het alleen voor medische doeleinden. Rookoplossingen zijn vaak gestigmatiseerd en kunnen, samen met de angst om high te worden, de reden zijn dat zoveel mensen ervoor kiezen uit de buurt van cannabis te blijven.

Maar er zijn een paar alternatieven. Verdampen biedt een rookvrije cannabiservaring die wordt geproduceerd door de plant op te warmen tot een temperatuur waarbij de actieve ingrediënten worden vrijgegeven als – zoals de naam al aangeeft – een minder agressieve en minder geurige damp. Verdamping kan ook de schade die gepaard gaat met het inademen van gifstoffen in marihuanarook drastisch verminderen.

Eetbare producten – in de vorm van chocolaatjes, gummy-snoepjes en andere versnaperingen – zijn een andere manier om cannabis niet te hoeven roken. Deze methode vereist echter meer geduld vanwege het spijsverteringsproces en kan daarnaast ook intensere psychoactieve effecten hebben.

En dan is er CBD (cannabidiol), een belangrijk ingrediënt van marihuana dat met succes werd geïsoleerd door Dr. Rafael Mechoulam in de jaren ’60. Je wordt er niet high van en heeft geen hallucinogene effecten, maar wordt steeds vaker aangehaald als een bron van pijn en angstverlichting. Het komt in vele verschillende vormen, waaronder pillen, oliën, balsems, vapen en eetbare producten.

Een alternatief: cannabis in tabletvorm

Een extra alternatief werd onlangs ontwikkeld door het team van Dr. Oron Zeevi bij OWC, dat een tablet voor sublinguaal gebruik op basis van cannabis heeft gemaakt dat momenteel wordt getest in een klinische proef door het Tel Aviv Sourasky Medical Center Fund.

De tablet is ontworpen om onder de tong te worden opgenomen, waardoor cannabinoïden met specifieke doses sneller in het bloed kunnen komen en snelle pijnverlichting biedt, in wezen vergelijkbaar als bijvoorbeeld een volledig natuurlijk Advil.

Nog even controversieel?

Hoewel cannabis sativa een van de langst gekweekte planten ter wereld is, blijft het medicinale gebruik ervan controversieel. Om deze reden is het belangrijk om de vooruitgang te begrijpen die door de wetenschappelijke gemeenschap wordt geboekt, want wat vroeger taboe was, is plotseling erg in trek, mogelijk zelfs binnenkort bij oma.

Lees meer op Entrepreneur (EN, bron) en Heretohelp (EN, bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter