Deze 3 marihuana-aandelen kunnen in 2019 wel eens overgenomen worden

door Team Inc.

2018-12-13-Deze 3 marihuana-aandelen kunnen in 2019 wel eens overgenomen worden

Enkele maanden geleden stak Constellation Brands het lont aan het vuur van een nieuwe marihuana-hype door miljarden te investeren in Canopy Growth. Recent kondigde tabaksgigant Altria aan dat ze 45% van de aandelen verwerven van Cronos. Marihuana-aandelen zijn gegeerd wild op de beurs. En deze 3 aandelen kunnen in 2019 misschien ook wel eens overgenomen worden.

De markt voor marihuana groeit sterk. Steeds meer landen legaliseren de softdrug voor medisch gebruik en sommigen zelfs ook voor recreatief gebruik. Marihuana-aandelen zijn bij de beste aandelen van de beurs, ondanks de recente correctie.

Onderzoeken hebben al aangetoond dat de opmars van marihuana een negatief effect heeft op het gebruik van alcohol en tabak. Deze bedrijven zien de marihuana-markt dan ook als een lucratieve extra groeisector. De toenemende legalisering maakt dat deze bedrijven steeds meer marihuanabedrijven durven overnemen.

De grote vraag is dan ook of de marihuanasector als een alleenstaande sector kan overleven, of het zal worden overgenomen door de grote jongens uit andere sectoren.

Deze 3 aandelen kunnen in 2019 wel eens in de kijker lopen

Aurora Cannabis

Aurora Cannabis noteert zowel op de Amerikaanse als de Canadese beurs. Eerder toonde frisdrankengigant Coca-Cola al interesse in een samenwerking of overname van Aurora Cannabis. Maar die gesprekken zijn afgesprongen.

Toch is het bedrijf een van de toppers onder de marihuana-aandelen met meer cash dan schulden. Ondanks een negatieve operationele cashflow, kan Aurora de volgende grote overnameprooi zijn in marihuanaland.

Aphria

De beurskoers van Aphria kelderde de laatste weken nadat enkele onderzoeksrapporten van short sellers negatieve berichten aan het licht brachten over de activiteiten van Aphria. Het management weerlegt de beschuldigingen en kocht zelfs voor miljoen eigen aandelen. Wanneer het management gelijk krijgt, kan de lage beurskoers een zeer interessant niveau inhouden voor een overname.

KushCo Holdings

KushCo Holdings is een bedrijf dat niet rechtstreeks in contact komt met de marihuanaplant. Het maakt producten, voornamelijk verpakkingen, voor de marihuanasector waar het legaal is. Op die manier profiteert het bedrijf van de groei en consolidatie van de marihuanasector, ongeacht of deze nu een eigen markt vormt of dient als onderdeel van grotere bedrijven uit andere sectoren. Daar zullen veel bedrijven in geïnteresseerd zijn.

Lees het volledige artikel slimbeleggen.com (Bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]