Gouverneur Cuomo ontwikkelt professioneel cannabisprogramma voor legalisatie

door Team Inc.

2021-01-10-Gouverneur Cuomo ontwikkelt professioneel cannabisprogramma voor legalisatie

De gouverneur van New York is bezig met een allesomvattend voorstel voor een gedegen cannabisprogramma. Het voorstel tot oprichten van het nieuwe Office of Cannabis Management moet het recreatieve en medische gebruik door volwassenen reguleren in de staat.

Verder zal een structuur opgezet moeten worden voor licentiemogelijkheden voor de cannabismarkt. Eenmaal geïmplementeerd zal de legalisatie naar verwachting meer dan $ 300 miljoen aan belastinginkomsten genereren.

Cannabis in New York

“Ondanks de vele uitdagingen waarmee New York te maken heeft tijdens de COVID-19-pandemie, heeft het ook een aantal kansen gecreëerd om langdurige fouten te corrigeren en New York beter dan ooit tevoren op te bouwen”, aldus gouverneur Cuomo. “Het legaliseren en reguleren van de cannabismarkt voor volwassenen biedt niet alleen de mogelijkheid om de broodnodige inkomsten te genereren, maar het stelt ons ook in staat om rechtstreeks de individuen en gemeenschappen te steunen die het meest zijn geschaad door decennia van cannabisverbod.”

Het voorstel van de gouverneur bouwt voort op jaren werk om cannabis voor gebruik door volwassenen te decriminaliseren. In 2018 voerde het ministerie van Volksgezondheid, onder leiding van gouverneur Cuomo, een onderzoek uit waaruit bleek dat de positieve effecten van het legaliseren van cannabis voor volwassenen ruimschoots opwegen tegen de negatieve kanten. Het ontdekte ook dat decennia van cannabisverbod de volksgezondheids- en veiligheidsdoelen niet hebben bereikt en hebben geleid tot onrechtvaardige arrestaties en veroordelingen, met name in gekleurde gemeenschappen.

Strafvermindering voor cannabisvergrijpen

In 2019 ondertekende gouverneur Cuomo wetgeving om de straffen voor onrechtmatig bezit van marihuana te decriminaliseren. De wetgeving introduceerde ook een proces om een strafblad voor bepaalde marihuana-veroordelingen te schrappen. Later dat jaar leidde de gouverneur een meerstatenconferentie om de wegen te bespreken naar legalisatie van cannabis voor volwassenen, die de volksgezondheid en veiligheid zou waarborgen.

Het voorstel is erop gericht om verantwoord gebruik te bevorderen en strikte kwaliteits- en veiligheidscontroles in te voeren. Waaronder regelgeving voor verpakking, etikettering, reclame en tests van alle cannabisproducten. Cannabisregulering biedt ook de mogelijkheid om te investeren in onderzoek.

Lees meer op governor.ny.gov (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]