skip to Main Content
Menu
Nederlandse Wetenschap & Leveranciers Gaan Samenwerken In Legal Cannabis Coalition

Nederlandse wetenschap & leveranciers gaan samenwerken in Legal Cannabis Coalition

Spread the love ✌🏼

De afgelopen 2 jaar hebben een tiental Nederlandse tuinbouwbedrijven (Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen) een gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd om de glastuinbouw van medicinale cannabis te optimaliseren.

De lopende studie wordt gecoördineerd door Wageningen University & Research (WUR), een van ‘s werelds toonaangevende landbouwuniversiteiten. Nu hebben deze partners hun kennis gebundeld onder de naam Legal Cannabis Coalition (LCC).

In samenwerking met andere partners gespecialiseerd in laboratoriumonderzoek, productontwikkeling en klinische proeven, biedt de LCC haar gecombineerde ervaringen, diensten en producten aan de medicinale cannabisindustrie.

Partners in de LCC zijn bekende en meer nieuwe bedrijven: Grodan, Havecon, Hoogendoorn, Koppert Biological Systems, Ludvig Svensson, Meteor Systems, Oreon, PB tec, Perfect Plants, Plantise, Royal Brinkman, Brightlabs, Themato, ProPharma Group, Sure Laboratoria en Campaigns & Results.

Toonaangevende positie

Vanwege de leidende positie van Nederland in de internationale landbouw zijn Nederlandse tuinbouwbedrijven actief betrokken geweest bij het opzetten van wereldwijd erkende cannabisproducenten, met name in Noord-Amerika.

“De cannabismarkt was de eerste jaren turbulent. Noord-Amerika gaat een legaliseringsfase voor volwassenen in. In Europa, Zuid-Amerika, Azië en Afrika staan we aan de vooravond van verdere legalisering ”, zegt Erik van Santen van Koppert Biological Systems, dat biologische ongediertebestrijding biedt aan plantentelers, waaronder cannabis.

De Legal Cannabis Coalition wil een one-stop-shop zijn voor een breed scala aan industriële uitdagingen. Om haar klanten te helpen, zal de LCC alle lessen gebruiken die haar leden in de loop der jaren collectief hebben geleerd van hun betrokkenheid bij het opzetten en uitrusten van kassen, het verbeteren van de productiviteit van planten, GMP & compliance, productontwikkeling, laboratoriumonderzoek en marktonderzoek om de wereldwijde legalisatie van medicinale cannabis. Veel telers, investeerders, productontwikkelaars en retailers vertrouwen al op de kennis van de LCC. Het doel van de LCC en haar leden is om dit bereik nog verder uit te breiden, gebaseerd op wetenschap en bewezen oplossingen.

De LCC biedt ook training en opleiding voor haar leden en klanten. Het doet academisch onderzoek in samenwerking met internationale universiteiten en helpt telers wereldwijd bij de transformatie van hun bestaande gewassen naar cannabis te maken. Dankzij de brede expertise van haar leden – van plant tot product tot patiënt – kan de LCC overal helpen. De belangrijkste voorwaarde is dat klanten zich houden aan de cannabisregelgeving en in het bezit zijn van een vergunning.

Lees meer op LegalCannabisCoalition

Bronnen o.a. GroentenNieuws (NL), LedMagazine (NL), MMJDaily (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top