Home Cannabis Canada’s MedC ontwikkelt op basis van cannabis-gebaseerde kankerbehandeling op basis van Israëlische technologie

Canada’s MedC ontwikkelt op basis van cannabis-gebaseerde kankerbehandeling op basis van Israëlische technologie

door drugsinc

Canada's MedC ontwikkelt op basis van cannabis-gebaseerde kankerbehandeling op basis van Israëlische technologie

MedC investeerde eerder in de ontwikkeling van de behandelingen bij de Israëlische onderzoeksorganisatie voor landbouw, Volcani Center

Cannabisbehandelingsbedrijf MedC Biopharma Corporation uit Canada heeft eerder deze maand aangekondigd dat het een wereldwijde licentieovereenkomst heeft voor een op cannabis gebaseerde behandeling tegen kanker, ontwikkeld door het Israëlische overheidsonderzoeksorgaan Agricultural Research Organization (ARO), Volcani Center.

MedC, opgericht door de Israëlische broers Avi en Guy Drori, kondigde ook een partnerschap aan met een dochteronderneming van het in Israël gevestigde Nextar Chempharma Solutions, een outsourcingbedrijf voor geneesmiddelenontwikkeling en productiediensten, om behandelingen te ontwikkelen.

Volcani Center bereidt zich voor om de patenten in te dienen voor de behandeling van cutaan T-cel-lymfoom (CTCL), een type immuunsysteemkanker dat door de Amerikaanse Food and Drug Administration als een weesziekte is geclassificeerd. Klinische proeven zijn gepland voor het begin van 2019.

Lees het volledige artikel op Calcalistech.com (bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter