Home Cannabis Nieuwe ontwikkelingen mediwiet in Thailand en Brazilië

Nieuwe ontwikkelingen mediwiet in Thailand en Brazilië

door Team Inc.

2020-08-07-Nieuwe ontwikkelingen mediwiet in Thailand en Brazilië

Er is nog steeds veel beweging als het gaat om de legalisatie van cannabis in landen over de hele wereld. In Thailand en Brazilië wordt de weg vrijgemaakt om steeds meer mogelijk te maken op cannabisgebied.

Thailand is op weg naar het toestaan van privéproductie en verkoop van marihuana voor medisch gebruik. Volgens Reuters keurde het kabinet van het land dinsdag wijzigingen goed in zijn narcotica-wet. Zodra deze wetswijzigingen juridisch zijn herzien, worden de amendementen naar het Thaise parlement gestuurd. Thailand legaliseerde medische marihuana in 2017 en was het eerste Zuidoost-Aziatische land dat dit deed.

Thailand ziet potentie mediwiet

“De wet zal de farmaceutische industrie bevorderen en het concurrentievermogen vergroten”, zei Anutin Charnvirakul, minister van Volksgezondheid.Het land wil een leider worden in medicinale cannabis, voegde Charnvirakul eraan toe. Het bezit van recreatieve cannabis is echter nog steeds illegaal en strafbaar in het land.

Cannabisimport in Brazilië

In Brazilië zien ze een groeiend aantal patiënten dat cannabis importeert voor persoonlijk , medisch gebruik. Volgens Marijuana Business Daily telde Brazilië eind maart 18.650 individuele patiënten die niet-geregistreerde medicinale cannabisproducten importeerden. De geïmporteerde producten moeten worden goedgekeurd door een arts en de National Sanitary Surveillance Agency. Het gezondheidsagentschap zei dat de geïmporteerde producten niet beperkt zijn tot alleen CBD, ook al vertegenwoordigen ze de meerderheid.

Vorig jaar heeft Brazilië nieuwe regels aangenomen waardoor cannabisproducten, die niet aan klinische proeven waren onderworpen, ‘sanitary authorization’ krijgen. Deze producten kunnen in eigen huis worden geproduceerd en via apotheken worden gedistribueerd.

Lees meer op Benzinga.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter