skip to Main Content
Menu
Het Echte Verhaal Achter Netflixserie ‘How To Sell Drugs Online’

Het echte verhaal achter Netflixserie ‘How to sell drugs online’

Onlangs verscheen er een nieuwe serie op Netflix: How to sell drugs online (fast). Volgens kenners een nieuwe internationale coming-of-age-serie om te bingewatchen. De serie gaat over een nerdy tiener, die een van de grootste online drugshandels ter wereld lanceert om de liefde van zijn leven terug te winnen. Romantisch toch?!

De vorige week verschenen serie heeft nu al veel lovende kritieken ontvangen. De 6 afleveringen kijk je in ongeveer 3 uur weg. Wie denkt dat de serie pure fictie is, heeft het behoorlijk mis. De serie grotendeels gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Achter de schermen

De co-makers Philipp Käßbohrer en Matthias Murmann verwezen naar de spraakmakende zaak waarop de serie is gebaseerd tijdens een interview in April 2019. “Toen we voor het eerst hoorden over een jonge computer-nerd die succesvol drugs verkocht voor bitcoins in een Amazon-achtige winkel op het internet, waren we meteen erg enthousiast,” zei het duo. “Toen we aan het verhaal begonnen te werken, kwamen we erachter dat het echte verhaal eigenlijk lang niet zo opwindend is als het lijkt.”

De Duitse tiener Maximilian S. verdiende van 2013 tot 2015 naar schatting $ 4,8 miljoen dollar aan Bitcoins. De anonieme tiener transformeerde in het meesterbrein achter Shiny Flakes – ook wel bekend als de Amazon van de illegale drugs – waarmee hij online drugs verkocht. De website Shiny Flakes maakt het voor mensen, zonder ervaring op het darkweb, toch eenvoudig om MDMA, XTC, speed, crystal meth, LSD en cannabis via het internet te bestellen. Geniaal!

Zeven jaar de bak in

Maximilian S. werd met zijn illegale drugsbusiness de meest beruchte en beroemde Darknet-drugsdealer in Duitsland. Uiteindelijk liep de jonge drugsbaron tegen de lamp door de frankering van zijn pakketten en doordat hij altijd hetzelfde kantoor gebruikte om zijn pakketjes te versturen. Toch slaagde hij erin 924 kilo drugs te verkopen vanuit zijn slaapkamer. Max werd berecht als minderjarige en verdween voor slechts 7 jaar achter slot en grendel. De gevangenisstraf van Max was ongebruikelijk omdat hij de vrijheid kreeg om met de producenten van de serie over zijn verhaal te praten. Hij liet zelfs zien hoe je grote hoeveelheden MDMA handig inpakt in dozen. “Max is een aardige vent, maar je mag niet vergeten dat hij criminele activiteiten deed en verbonden was aan nog grotere criminelen”, vertelde Käßbohrer aan MSN.com.

Lees meer op decider.com (Bron, EN)


Dit bericht heeft 1 reactie
  1. La serie est juste au TOP! Je l’ai terminer directement! Je veux plus d’episode, mais c’est quand la date de la sortie de l’episode 7?!!!!!!!????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top