Hoe kratom te kweken – een ultieme gids

door Team Inc.

2022-02-19-Hoe Kratom te Kweken - Een Ultieme Gids

Kratombomen komen vooral voor in Zuidoost-Azië. Deze bomen hebben een rijke bodem en tropische klimaten nodig om te groeien en kunnen wel 25 meter hoog worden. Kratom behoort tot de koffiefamilie en is een trending drank, hoewel het nog lang niet overal ter wereld is gelegaliseerd.

Er zijn meerdere manieren om kratom te consumeren. Je kunt kratom proberen in de vorm van poeder, capsules of kratomthee maken. Er zijn veel andere kratom-recepten die mensen proberen met kratom, hoewel kratom-thee het populairst is. Thee kan warm of koud zijn. Tegenwoordig winnen naast kratom poeder en capsules ook kratom theezakjes aan populariteit.

Als je niet weet hoe je kratom-thee moet maken, kun je het recept opzoeken en uitproberen. Afgezien hiervan blijven de meeste gebruikers ook nieuwsgierig hoe ze kratom kunnen kweken.
Vraag je je ook af hoe dit geweldige kruid eigenlijk groeit? Zo ja, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Het kweken kan een vervelende klus zijn. Zorg er dus voor dat je alles duidelijk weet voordat je begint. Hopelijk geven we je de inspiratie die je nodig hebt voor een prachtige boom.

1. De zaden kiezen en planten

Kratom-pods kunnen tot 50 zaden bevatten en vallen uit de boom. Wanneer de peulen beginnen te verdwijnen, neemt ook hun diversiteit toe. Het zaad heeft een grotere kans om te ontkiemen als het zo snel mogelijk de grond kan bereiken.

De kratomzaden die je verwerft, kunnen relatief vers zijn en je kun ze direct planten. Zorg ervoor dat je de zaden van een betrouwbare bron koopt en dat ze binnen een paar weken na de oogst worden verzonden. Het is belangrijk dat de zaden niet uitdrogen en hun vruchtbaarheid verliezen.Dr. Brian Pearson van de Universiteit van Florida heeft echter met succes zaden gekweekt die twee jaar oud waren. Geef de hoop dus niet op als je geen verse zaden kunt kopen.

Tip: Houd bij het planten de grond nat, maar maak het zaad niet nat. Houd er rekening mee dat de kratomboom gedijt in omgevingen die vergelijkbaar zijn met het klimaat in Zuidoost-Azië. Wanneer je geen kas hebt om 75% luchtvochtigheid en intermitterend zonlicht na te bootsen, komt je boom misschien niet ver.

Zodra je de zaailing hebt laten ontkiemen, kun je de plant overzetten naar een pot buiten of in een binnen omgeving met de juiste omstandigheden. De levensvatbaarheid van kratomzaden zal ongeveer vijf tot tien procent zijn. Het is daarom aan te raden om een paar zaden te planten in verschillende potten om je kans te vergroten dat er een of twee ontkiemen.

Nadat de zaden zijn geplant, moet je de grond nat houden. Als de zaden gaan ontkiemen, kan het enkele dagen tot een week duren, maar de grond moet gedurende die periode enigszins vochtig zijn. Het is ook van vitaal belang om de grond niet te verzadigen, omdat dit de zaden zou verdrinken en zou voorkomen dat ze ontkiemen.

2. Zodra de zaden zijn gegroeid

Nadat de zaden zijn gegroeid, kun je het wat meer loslaten. Zorg ervoor dat de kiemplanten in een vochtige omgeving staan. Plaats de plant ook in de buurt van een lichte ventilator of buiten als het weer het toelaat.

Geef de plant één keer per dag water, maar laat de grond niet weken, want het zaadje is alleen maar aan het ontkiemen en groeien. Op dit moment is het belangrijk dat de plant in een rustige en consistente omgeving staat, zonder grote temperatuurverschillen. Als je de temperatuur en vochtigheid constant kunt houden, heeft de kratomboom een goede kans om te groeien.

3. Kratom-plantenverzorging

Als je het zaad eenmaal hebt laten ontkiemen, is het gewoon een kwestie van goed voor het zaadje zorgen terwijl het groeit. Wanneer het plantje uit de grond komt, is het belangrijk om goed te ventileren. Als je de kratomboom buiten kweekt, is dat geen probleem, maar als je hem binnen kweekt, geef hem dan wat tijd dicht bij een raam of zet hem elke dag onder een zacht blazende ventilator. Deze luchtstroom helpt bij de productie van alkaloïden.

4. Water geven en ouder worden

Nadat je kiem is uitgegroeid tot een jonge boom, moet je een bewateringsschema aanhouden en ervoor zorgen dat de grond voedselrijk is. Naarmate jouw boom zich ontwikkelt en rijpt, zal hij minder kwetsbaar zijn dan als spruit. Het zal tot twee jaar duren voordat de boom is uitgegroeid tot het punt waarop hij krachtige bladeren kan produceren.

Er is geen garantie dat de boom tot een bepaalde hoogte zal groeien. De kans is groot dat de boom niet de hoogte zal bereiken die hij in zijn natuurlijke omgeving zou bereiken. We raden je aan om te proberen een paar bomen te laten groeien als je kunt, aangezien de onnatuurlijke omgeving ervoor kan zorgen dat de boom zich niet goed ontwikkelt. Als je merkt dat het bij je eerste poging niet lukt, probeer het dan een paar keer en verwissel de formule elke keer.

Hoe dichter je bij het creëren van een klimaat komt dat lijkt op dat van de verschillende landen in Zuidoost-Azië, hoe beter de groei. Het kweken van kratom is een manier om kennis te maken met de plant, maar er is meer te leren over kratom en alles wat het te bieden heeft.

5. Wees volhardend

Houd er rekening mee dat het kweken van kratom in een onnatuurlijke en meestal ongeschiktere omgeving uitdagingen met zich mee brengt. Zelfs als je zaden beginnen te groeien, is er altijd een kans dat het klimaat die specifieke plant negatief zal treffen en ervoor zorgt dat deze niet meer groeit.
Probeer daarom zoveel kratombomen te planten als je redelijkerwijs kunt verzorgen. Doe aan risciospreiding. Wanneer je gelukt hebt en de bomen het allemaal goed doen, kun je altijd nog bomen verkopen of weggeven. Er is veel te leren over deze prachtige plant.

5. Conclusie

Dit is hoe je kratom kunt kweken en van hun voordelen kunt genieten. Als je in een omgeving leeft die beter is voor de groei van kratombomen, is het heel gemakkelijk om ze te kweken. Echter kan het kweken van kratom in een ander klimaat behoorlijk uitdagend zijn. Wanneer je geluk hebt en bovenstaande punten in acht neemt, kun je op een dag een gezonde boom in je achtertuin hebben.


Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]