Home Drugs Drugs om te concentreren tijdens het studeren

Drugs om te concentreren tijdens het studeren

door Team Inc.

2019-10-22-Drugs om te concentreren tijdens het studeren

Vind jij een strip ritalin, een pakje studeerpillen of andere kleine hoeveelheden drugs of medicijnen op de kamer van je zoon of dochter? Dat is niet vreemd. De kans is groot dat ze deze middelen gebruiken om zich beter te concentreren tijdens het studeren. Een hype die erg populair is onder studenten.

Je concentreren tijdens het studeren valt niet altijd mee. De spelcomputer lonkt, je wil je Neflix serie afkijken, ze zijn aan het klussen bij de buren of je vriend of vriendin blijft appen. De dagelijkse prikkels zijn alleen maar toegenomen, wat ervoor zorgt dat veel jongeren naar middelen grijpen om zich te kunnen concentreren. Maar wat is het effect van deze middelen en werken ze wel?

Ritalin en studeerpil

Het medicijn Ritalin, dat veel gebruik wordt door mensen met ADHD, staat onder studenten te boek als een middel om de leerprestaties te verbeteren. Echter heeft het middel veel negatieve bijwerkingen. Zeker bij mensen die het gebruiken zonder dat zij last hebben van ADHD. Angst, slapeloosheid, duizeligheid, psychoses en zelfs depressies kunnen voorkomen. Het klinkt niet echt positief, maar toch zweren veel studenten erbij om zich een paar uur achtereen te focussen op hun studiewerk. Hetzelfde geldt voor de studeerpil en andere pillen die er op de markt verkrijgbaar zijn. De Studeerpil zou de concentratie en het geheugen ondersteunen.

Zin of onzin

Het Voedingscentrum en anderen deskundigen waarschuwen echter voor de negatieve bijwerkingen en beweren dat het ‘kwakzalverij’ is. Het zijn vaak dure middelen waar goed geld aan wordt verdiend, waarschuwen zij. In de studeerpillen zit vaak veel cafeïne en andere stoffen die de concentratie en het energielevel zouden verbeteren. De stoffen in deze pillen worden vaak gepromoot omdat zij beter zouden zijn dan ritalin en energiedrankjes. Volgens het Voedingscentrum is het nemen van zo’n pil zinloos. “Van cafeïne word je iets alerter, maar dat zit ook gewoon in een kop koffie. Van de andere stoffen is gewoon niet bewezen dat ze enig effect hebben op je concentratie of energiepeil.” Feit blijft dat veel jongeren zweren bij een Studeerpil, het nemen van ritalin of microdoseren – het nemen van zeer lage doseringen psychedelica of andere drugs voor een betere focus en hogere cijfers.

Gerelateerde artikelen

1 opmerking

oybek 21 mei 2021 - 15:54

o’zbekistonda bormi

Beantwoord

Laat een reactie achter