Sinds 2015 gedecriminaliseerd, nu met het wiettekort van Jamaica in de verlegenheid

door drugsinc

Sinds 2015 gedecriminaliseerd, nu met het wiettekort van Jamaica in de verlegenheid

Jamaica heeft een tekort aan cannabis. Hevige regenval gevolgd door een langdurige droogte, een toename van de lokale consumptie en een daling van het aantal marihuanaboeren hebben het wiettekort van Jamaica veroorzaakt op de beroemde maar grotendeels illegale markt van het eiland, die volgens experts de ergste is die ze ooit hebben gezien.

“Het is een culturele verlegenheid”, zegt Triston Thompson, medewerker van het bedrijf Tacaya, een advies- en makelaarskantoor voor de opkomende legale cannabisindustrie van het land.

Jamaica, dat al lang in verband wordt gebracht met wiet, reggae en rastafari’s, heeft in 2015 een gereguleerde medische marihuana-industrie toegestaan ​​en kleine hoeveelheden wiet gedecriminaliseerd.

Het eiland stelt individuen ook in staat om tot vijf planten te kweken, en het is Rastafari’s wettelijk toegestaan ​​om ganja te roken voor sacramentele doeleinden. Maar de handhaving is niet heel consequent, aangezien veel toeristen en de lokale bevolking marihuana vaak illegaal op straat kopen, waar het schaarser en duurder is geworden.

Opeenvolgende gebeurtenissen oorzaak wiettekort van Jamaica

Zware regenval tijdens het orkaanseizoen van vorig jaar trof marihuanavelden die vervolgens later werden verschroeid in de volgende droogte, wat tienduizenden verliezen veroorzaakte. “Het heeft alles vernietigd”, zegt Daneyel Bozra, die marihuana verbouwt in het zuidwesten van Jamaica.

Het probleem werd nog verder verergerd door de strenge COVID-19-maatregelen, waaronder een avondklok van 18.00 uur, wat betekende dat boeren hun velden ’s nachts niet konden onderhouden zoals gebruikelijk is, zei Kenrick Wallace, 29, die samen met 20 andere boeren 2 hectare bewerkt.

Opeenvolgende gebeurtenissen oorzaak wiettekort van Jamaica
Opeenvolgende gebeurtenissen oorzaak wiettekort van Jamaica (afb.)

Wallace schatte dat hij de afgelopen maanden meer dan $ 18.000 verloor en slechts 300 pond verbouwde, vergeleken met gemiddeld 700 tot 800 pond.

Activisten zeggen dat ze geloven dat de pandemie en een versoepeling van de Jamaicaanse marihuanawetten hebben geleid tot een toename van de lokale consumptie die ook heeft bijgedragen aan de schaarste, zelfs op dit moment wanneer de pandemie een deuk heeft veroorzaakt bij ganja-zoekende toeristen.

“Vorig jaar was het slechtste jaar … We hebben nog nooit zoveel verlies geleden”, zei Thompson. “Het is … zo lachwekkend dat er in Jamaica een tekort aan cannabis is.”

Bronnen o.a. Chicago Sun Times (EN), Mercury News (EN), Newser (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]