Inheemse gemeenschappen in Mexico vervangen maïsgewassen door cannabis

door Team Inc.

2022-01-06-Inheemse gemeenschappen in Mexico vervangen maïsgewassen door cannabis

Inheemse gemeenschappen in Oaxaca, Mexico, vervangen maïsgewassen door cannabis in afwachting van de legalisering van marihuana in het land.

Tien gemeenschappen in de Sierra vormden het collectief Oaxaca Highlands en zijn bezig met het verkrijgen van teeltvergunningen voor cannabis. Ze zijn van plan de plant te gebruiken om cbd-producten te verkopen. Ook wil de inheemse gemeenschap cannabiszaad gebruiken in de Mexicaanse keuken en kleding en bier maken met hennep. Zullen de maisvelden binnenkort plaats maken voor uitgestrekte wiet- en hennepplantages?

Legalisering van cannabis

Een besluit van het Mexicaanse Hooggerechtshof vorig jaar versoepelde de regels voor het verkrijgen van vergunningen voor het kweken van medicinale cannabis. Nu lijkt er een nieuwe wet aan te komen. Een nationaal wetsvoorstel dat de teelt van marihuana voor recreatieve doeleinden decriminaliseert, is goedgekeurd door het lagerhuis. In februari wordt er een stemming in de Senaat verwacht voor de wetgevende periode die in februari begint.

Bewoners in de hooglanden van Oaxaca en Guerrero worden al vele jaren uitgebuit door drugshandelorganisaties die lokale bewoners dwingen drugsgewassen voor hen te verzorgen en papaver te plukken voor heroïne die in de VS wordt verkocht. Het collectief  in Oaxaca hoopt dat de vergunningen voor de wieteelt zullen helpen om legale banen te creëren, zodat minder Oaxaca-mensen naar het noorden hoeven te migreren en de inheemse bevolking zelfvoorzienend en onafhankelijk kunnen leven.

Lees meer op axios.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]