Home Gezondheid Is het veilig om een voorgedraaide joint te roken tijdens COVID?

Is het veilig om een voorgedraaide joint te roken tijdens COVID?

door drugsinc

Is het veilig om een voorgedraaide joint te roken tijdens COVID?

Voorgedraaide joints zijn handig, waardoor je geen gedoe meer hebt als je geen zin hebt in het rollen van je eigen joint. Maar zijn voorgedraaide joints wel veilig om te consumeren tijdens de COVID-19-pandemie?

De pandemie heeft ons aan talloze dingen doen twijfelen, inclusief de manieren waarop we marihuana consumeren. Hoewel veel mensen nu aan op de trein van de trein voor eetwaren en smeersels zijn gesprongen, roken cannabisgebruikers die de voorkeur geven aan wiet waarschijnlijk nog steeds wat ze vroeger rookten. Hopelijk passeren ze geen joints onder elkaar tijdens deze corona pandemie.

Onlangs heeft de Marijuana Regulatory Agency in Michigan, Amerika aangekondigd dat ze meer dan 3.000 voorgedraaide joints zullen terugroepen die zijn gemaakt in Bay City, Michigan en zijn gedistribueerd naar verschillende dispensaria in de staat. Het bureau riep de producten terug na een incident waarbij een werknemer betrokken was die een voorgerold marihuanaproduct likte.

Is dit een beginnersfout of worden pre-rolls tegenwoordig eigenlijk zo gemaakt?

Hoe worden voorgedraaide joints gemaakt?

Volgens experts en mensen die in de industrie hebben gewerkt, worden voorgedraaide joints normaal gesproken gemaakt door het gebruik van machines die de joints snel en efficiënt verpakken en rollen. Wanneer werknemers met hen omgaan, dragen ze meestal handschoenen, vooral tijdens de pandemie van het coronavirus, wanneer werknemers zich terdege bewust zijn van de gezondheidsrisico’s en de noodzakelijke sanitaire voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen om iedereen veilig te houden.

Het risico op overdracht van het coronavirus via speeksel is groot en daarmee een van de belangrijkste redenen waarom joints doorgeven onder elkaar al sinds maart aan cannabis rokers afgeraden.

Gerenommeerde cannabisbedrijven en makers van pre-rolls moeten zich terdege bewust zijn van deze risico’s en de nodige voorzorgsmaatregelen nemen, zoals hun werknemers handschoenen en maskers laten dragen en gesteriliseerd gereedschap gebruiken wanneer ze met producten in aanraking komen. Gemalen cannabis moet vervolgens in voorgelijmde en voorgerolde joints worden geplaatst, waardoor het risico op verspreiding wordt geëlimineerd.

Hoewel het nooit kwaad kan om wat extra onderzoek te doen bij het kopen van cannabis, zouden je voorgedraaide joints natuurlijk altijd veilig moeten zijn, zelfs in tijden van coronavirus. Als je jouw producten bij een apotheek (in de Verenigde Staten) koopt, staat dit bedrijf onder toezicht van de staat en bevat het waarschijnlijk producten die moeten worden getest en die veilig zijn en worden samengesteld door professionals. Er zijn altijd menselijke fouten om rekening mee te houden, maar de kans is enorm klein.

Bronnen o.a. RollingStone (EN), TheFreshToast (EN), Thrillist (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter