Verkoop van cannabis in New Jersey levert in eerste maand $ 24 miljoen op

door Team Inc.

2022-05-28-Verkoop van cannabis voor volwassenen in New Jersey levert in eerste maand $ 24 miljoen op

Sinds de legale verkoop van recreatieve wiet op 21 april begon, hebben de cannabisdispensers van de staat wekelijks ongeveer $ 5 miljoen aan recreatieve marihuana verkocht.

Een maand na de lancering hebben consumenten $ 24 miljoen aan recreatieve wiet gekocht, zeiden regelgevers tijdens een vergadering dinsdag waar meer vergunningen voor apotheken werden goedgekeurd.

Nog eens vijf dispensaria voor uitsluitend medische doeleinden zullen binnenkort cannabis voor volwassenen kunnen gaan verkopen, en sluiten zich aan bij de 12 dispensaria die op 21 april zijn begonnen met de verkoop van recreatieve wiet.
“Het is eigenlijk nog maar een begin en ik denk dat het laat zien dat er nog veel groei in deze markt zit”, zegt Jeff Brown, uitvoerend directeur van de Cannabis Regulatory Commission, die toezicht houdt op de staatsmarihuanamarkt.

Cannabisomzet recreatieve sector

De verkoop van $ 24 miljoen in de 12 apotheken die recreatieve cannabis kunnen verkopen – een 13e locatie kreeg pas twee weken geleden definitieve goedkeuring – is lager in vergelijking met andere staten. In Arizona, dat zijn markt op 73 vestigingen lanceerde, rapporteerde de staat een omzet van $ 32 miljoen in de eerste volledige maand dat de markt open was. In New Mexico, dat in april werd gelanceerd met minstens 100 winkels, bereikte de omzet bijna $ 40 miljoen.
Apotheken in New Jersey brachten in totaal ongeveer $ 5 miljoen per week op. De commissie verwacht dat dit aantal zal stijgen naarmate er meer licenties worden goedgekeurd.

Tijdens de bijeenkomst van dinsdag zijn in totaal 46 voorwaardelijke licenties toegekend: 22 voor telers, 13 voor fabrikanten en 11 voor recreatieve retailers. Vier testlaboratoria werden ook goedgekeurd om te gaan werken. Het is niet duidelijk wanneer de recreatieve retailers met de verkoop kunnen beginnen. Er zijn nog steeds lokale regelgevende hindernissen voor eigenaren die moeten worden weggenomen.

De commissie heeft ook de regel “alleen medisch” verwijderd voor licenties die zij in de aanvraagcyclus van 2019 heeft verleend, wat betekent dat licentiehouders in plaats van ten minste een jaar als medische apotheek te werken, alleen hoeven te bewijzen dat ze voldoende aanbod hebben voor zowel medische als recreatieve vraag.

Brown zei dat de commissie vanaf volgende maand driemaandelijkse rapporten zal uitbrengen over het aantal licentiehouders dat vrouw, gekleurd of veteraan is. De marihuanawet van de staat vereist dat die groepen 30% van de licentiehouders uitmaken. Dit om discriminatie te voorkomen.

De volgende vergadering van de commissie is gepland op 23 juni.

Lees meer op newjerseymonitor.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]