Home Cannabis Maleisië staat import en gebruik van medicinale cannabis toe

Maleisië staat import en gebruik van medicinale cannabis toe

door Team Inc.

2021-10-11-Maleisië staat import en gebruik van medicinale cannabis toe

Maleisië staat de invoer en het gebruik van cannabis voor medicinale doeleinden ​​als de producten voldoen aan de overheidsvoorschriften, meldt Malaysiakini, daarbij verwijzend naar de minister van Volksgezondheid Khairy Jamaluddin.

De verkoop van medicinale marihuana voor behandelingen vereist een recept en kan alleen worden voorgeschreven door een geregistreerde arts of gediplomeerde apotheker, zei Khairy dinsdag in een schriftelijke reactie op parlementaire vragen. Producten die cannabis bevatten, moeten worden geregistreerd bij de Drug Control Authority van het land en importeurs moeten over licenties en invoervergunningen beschikken.

Medicinale cannabis maakt opmars

Bedrijven met voldoende wetenschappelijk bewijs om cannabis voor medicinale doeleinden te verkopen, kunnen een aanvraag indienen om hun product te laten beoordelen door de Drug Control Authority om het in Maleisië op de markt te kunnen brengen, zei Khairy.

Als het plan formeel wordt goedgekeurd, zou Maleisië landen als Thailand, Canada en Uruguay volgen bij het toestaan ​​van marihuana voor medisch gebruik. Een meerderheid van de Amerikaanse staten staat het ook toe.

Lees meer op Bloomberg.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter