Als student blowen? Toename door COVID-19 en legalisatie, maar blijf cannabis veilig gebruiken.

door drugsinc

Als student blowen? Toename door COVID-19 en legalisatie, maar blijf cannabis veilig gebruiken.

Deze week is het de Week van de Internationale Student. Noem het COVID of noem het het resultaat van steeds legalisatie-inspanningen, maar steeds meer mensen als student blowen cannabis vaker dan ooit tevoren.

Een nationale studie van de Universiteit van Michigan (VS) heeft uitgewezen dat het aantal studenten dat aan marihuana deelneemt een hoogtepunt van 35 jaar heeft bereikt (geen woordspeling bedoeld); waarbij bijna de helft van alle leerlingen tussen 19 en 22 jaar ten minste één keer gebruik in het afgelopen jaar meldde en een kwart van de leerlingen gebruik in de afgelopen maand.

Dit is niet per se een slecht teken. De steekproef van het onderzoek is afkomstig uit Ann Arbor, waar legale marihuana-dispensaria in overvloed zijn en de cannabiscultuur flink gedijt. Onderzoek naar cannabis heeft namelijk aangetoond dat het veel minder gevaarlijk is dan alcohol; niet alleen veroorzaakt een marihuana-high geen schade aan het lichaam van de gebruiker, maar marihuana versterkt ook niet impulsief gedrag op dezelfde manier als alcohol.

Bovendien kunnen de effecten van marihuana – namelijk ontspanning en plezier – gunstig zijn in de schoolomgeving, wat namelijk nogal eens zwaar kan zijn met alle druk voor de geestelijke gezondheid van een jongere.

Toch moeten studenten aan de hogeschool of universiteiten weten hoe ze wiet moeten gebruiken zonder hun geavanceerde academische studie te beïnvloeden. Hier zijn een paar tips om veilig en succesvol marihuana te gebruiken op de universiteit…

Doe schoolwerk nooit wanneer je high bent

Hoe stressvol de academische wereld ook mag zijn, studenten kunnen beter niet hun huiswerk proberen te regelen terwijl ze onder invloed zijn van marihuana. Dit betekent dat naar de les gaan, online colleges bekijken, huiswerkopdrachten maken, deelnemen aan labs, essays schrijven en tests afleggen altijd met een helder hoofd zou moeten plaatsvinden. Dit zorgt ervoor dat al het schoolwerk naar beste vermogen van de leerling wordt gedaan en helpt leerlingen eenvoudige fouten te vermijden die hen waardevolle punten kunnen kosten.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, biedt marihuana niet veel van de effecten waarvoor studenten het prijzen. Wiet verhoogt bijvoorbeeld de creativiteit niet; het vermindert alleen de remmingen, wat kan aanvoelen als een stimulans voor de creativiteit, maar het helpt zelden bij het creëren van originele of interessante nieuwe ideeën. Evenzo is marihuana niet nuttig om de aandacht te vergroten, vooral niet bij schoolopdrachten. Wiet zorgt er eerder voor om de focus naar het lichaam en de geest te brengen, waardoor de motivatie voor externe taken kan afnemen.

Ervoor kiezen om alleen van deze mooie groene plant te genieten als een student tijd heeft voor doelloze recreatie, is een goede manier om op school te blijven en te genieten van de stressverlichtende leuke en sociale aspecten van wiet.

Als student blowen? Breng geen wiet mee op de campus

Ongeacht of marihuana legaal is in de staat of het land van een student, het is vrijwel zeker verboden op de campus van die student.

Als student blowen? Breng geen wiet mee op de campus
Als student blowen? Breng geen wiet mee op de campus (afb)

Soortgelijke regels gelden al lang voor alcohol. Omdat hogescholen en universiteiten niet aansprakelijk willen worden gesteld voor het gebruik van illegale middelen, verbieden de meeste scholen eenvoudig en duidelijk het gebruik van alle stoffen op het terrein van de school. Dit betekent dat studenten niet mogen doen aan wiet in slaapzalen, klaslokalen, publieke campus ruimtes en dergelijke.

Verschillende scholen hebben verschillende straffen voor het bezitten of gebruiken van marihuana op de campus. In de dagen vóór de legalisatie werden veel studenten van school gestuurd omdat ze zelfs maar een kleine hoeveelheid wiet hadden, maar tegenwoordig krijgen studenten van de wettelijke leeftijd om cannabis te kopen en te gebruiken slechts een boete of een korte schorsing.

Het meenemen van grote hoeveelheden marihuana naar de campus of betrapt worden op het verkopen van spullen kan natuurlijk nog steeds een zware straf rechtvaardigen. Het kan voor studenten verstandig zijn om het standpunt van hun universiteit over drugsbezit te kennen en te gebruiken om de risico’s te beseffen.

Ken je eigen grenzen

Hoewel marihuana geen interne schade of de dood veroorzaakt – vooral niet zoals alcoholvergiftiging dat wel doet – is het niet zonder gevaren. Overdosering van THC kan leiden tot ernstige bijwerkingen, zoals hallucinaties, verhoogde bloeddruk, snelle hartslag, intense misselijkheid en zelfs toevallen.

Erger nog, sommige mensen die last hebben van een overdosis THC, zijn in paniek en de effecten van hun high zorgen ervoor dat ze van de trap vallen, in het verkeer terechtkomen of slecht rijden, met letsel of de dood tot gevolg. Wees dus altijd voorzichtig.

Studenten moeten hun cannabisgebruik niet overhaasten en proberen als zo snel mogelijk de wiet tot je te nemen. In plaats daarvan zou je als student blowen moeten beginnen met kleine doses – misschien slechts één hijs uit een joint of bong – en de dosering pas verhogen als de unieke reacties op de softdrugs volledig begrijpen en het vertrouwen er is in het vermogen van het lichaam om grotere hoeveelheden THC te verwerken.

Studenten die wiet gebruiken, is niets nieuws, maar naarmate meer jonge volwassenen experimenteren met de nieuwe stof en legaliteit, zullen meer studenten begeleiding nodig hebben over wanneer en waar het gepast is om eraan mee te doen. Door de regels van de school te kennen en zich te committeren aan veilige en legale praktijken, kunnen studenten door de universiteit navigeren en toch profiteren van de geneugten van marihuana.

Bronnen o.a. EverettClipper (EN), WeHeart (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]