MHRA keurt Epidyolex (cannabidiol) goed voor de behandeling van het tubereuze sclerosecomplex

door Team Inc.

2021-08-17-MHRA keurt Epidyolex (cannabidiol) goed voor de behandeling van het tubereuze sclerosecomplex

GW Pharmaceuticals heeft goedkeuring gekregen voor Epidyolex®(cannabidiol) voor de behandeling van aanvallen die verband houden met het tubereuze sclerosecomplex (TSC) in het VK.

GW Pharmaceuticals, nu onderdeel van Jazz Pharmaceuticals, heeft aangekondigd dat de Britse Medicine and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) een nieuwe indicatie voor Epidyolex® (cannabidiol) heeft goedgekeurd; als aanvullende behandeling van convulsies geassocieerd met het tubereuze sclerosecomplex (TSC) voor patiënten van twee jaar en ouder. Tubereuze Sclerose Complex (TSC) is een erfelijke aandoening waarbij op verschillende plaatsen in het lichaam goedaardige tumoren ontstaan.

Cannabidiol voor behandeling van tumoren en epilepsie

“We zijn verheugd over de beslissing van de MHRA voor deze nieuwe indicatie, die een belangrijke stap voorwaarts betekent voor TSC-patiënten in het VK”, aldus Chris Tovey, Executive Vice President bij Jazz Pharmaceuticals.
Epidyolex, het eerste op planten gebaseerde medicijn op basis van cannabis, is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor gebruik in de VS en door de Europese Commissie (EC) voor gebruik in de Europese Unie (EU). Het is een orale oplossing die sterk gezuiverde cannabidiol (CBD) bevat. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft het medicijn goedgekeurd voor de behandeling van aanvallen die verband houden met LGS, het syndroom van Dravet en TSC.

Lees meer op europeanpharmaceuticalreview.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]