skip to Main Content
Menu
Medicinale Cannabis Wordt Beschikbaar Gesteld Onder Proefprogramma In Ierland.

Medicinale cannabis wordt beschikbaar gesteld onder proefprogramma in Ierland.

Spread the love ✌🏼

Een proefprogramma (pilot) dat toegang geeft tot op cannabis gebaseerde producten voor medisch gebruik, wordt door de minister van Volksgezondheid in Ierland gelanceerd.

Wetgeving die het mogelijk maakt om het Medical Cannabis Access Program in dit land te laten werken, wordt vanmorgen ondertekend door minister Simon Harris.

De werkzaamheden voor de opstelling van het programma zijn twee jaar geleden gestart, na onderzoek door de regelgevende instantie voor de gezondheidsproducten.

Het suggereerde dat op cannabis gebaseerde producten beschikbaar zouden worden gesteld aan sommige patiënten met multiple sclerose en epilepsie, en aan mensen die misselijkheid hebben bij chemotherapie.

Momenteel zijn er nog geen medische cannabisproducten beschikbaar in Ierland en dit programma zal vanaf nu gedurende vijf jaar als eerste proef werken.

De wetgeving houdt in dat commerciële exploitanten waarvan de cannabisproducten aan de gestelde eisen voldoen, producten kunnen leveren aan de Ierse markt.

Het programma zal het mogelijk maken voor een medisch adviseur om een ​​op cannabis gebaseerde behandeling voor te schrijven in gevallen waarin patiënten niet reageren op de standaardbehandeling.

Lees meer op RTE (EN, bron) en TheJournal (EN, bron)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top