Home Cannabis In Nederland ontwikkelde henneprassen met vergunning voor kweken en distributie in Amerika

In Nederland ontwikkelde henneprassen met vergunning voor kweken en distributie in Amerika

door drugsinc

In Nederland ontwikkelde henneprassen met vergunning voor kweken en distributie in Amerika

International Hemp, een hennepgeneticaproducent en -distributeur in Denver, heeft de exclusieve rechten verkregen om twee hennepvezelvariëteiten, Enectarol en Carmenecta, in licentie te geven en deze te distribueren in de Verenigde Staten en Latijns-Amerika.

De twee variëteiten zijn ontwikkeld door Enecta, een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in fytocannabinoïden, plantenveredeling en de ontwikkeling van hoogproductieve hennepgenetica.

International Hemp’s CEO, Derek Montgomery, enthousiast: “Dit is een opwindende toevoeging aan onze commerciële inventaris van industriële hennepvariëteiten. Er zijn zeer weinig, goed geschikte hennepvezelvariëteiten in de handel verkrijgbaar voor de zuidelijke Verenigde Staten. Deze nieuwe Enecta-variëteiten zijn goed geacclimatiseerd voor zuidelijke regio’s, waar we denken dat ze zowel hoge opbrengsten als hoogwaardige vezels zullen opleveren.”

De vice president van Production and Operations voor International Hemp, Terry Moran, voegt toe: “Ik ben verheugd om met Enecta samen te werken om deze twee nieuwe variëteiten te commercialiseren en te produceren en zal het leuk vinden om de zaadproductie te zien groeien van klein naar groot areaal voor commerciële schaal.”

International Hemp zal in 2022 beginnen met de productie van de nieuwe variëteiten in commerciële volumes met binnenlandse zaadproductie partners en verwacht tegen 2023 monsters beschikbaar te hebben met bijbehorende opbrengstgegevens.

Twee soorten henneprassen met eigen karakter

Enectarol is een variëteit voor twee doeleinden die volgens een bedrijfsverklaring hoogwaardige vezels uit de stengel en tot 8% CBG-concentratie in de bloemen produceert.

Carmenectra werd gekweekt als een hoogproductieve vezelvariëteit, met een kwaliteit die vergelijkbaar is met die van Carmagnola, maar geselecteerd op THC.

In Nederland ontwikkelde henneprassen voor distributie naar Amerika
In Nederland ontwikkelde henneprassen voor distributie naar Amerika (afb.)

Beide variëteiten zijn getest en goedgekeurd door certificerende organisaties op staatsniveau, waaronder de Colorado Seed Growers Association, en hebben de THC-conformiteitstests doorstaan die zijn uitgevoerd door het Colorado Department of Agriculture.

Bronnen o.a. CBIndustry (NL), CanadianEnvironmental (EN), HempIndustryDaily (EN), MMJDaily (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter