Ohio wordt de 24e staat met een recreatieve cannabismarkt

door Team Inc.

teelt-van-cannabis

Nog even er zijn 24 staten waarin wietgebruik voor volwassenen is toegestaan. De nieuwe wet staat volwassenen ouder dan 21 jaar toe om maximaal 2,5 ounces (ongeveer 70 gram) cannabis te bezitten en maximaal zes planten te kweken.

De kiezers in Ohio hebben dinsdag bij de stemming een referendum over de legalisering van marihuana goedgekeurd. Er wordt een afdeling in het leven geroepen, die verantwoordelijk is voor het opzetten en reguleren van de cannabismarkt voor volwassenen.

Belasting op cannabis

De regelgeving geeft bestaande medische exploitanten de eerste kansen op de markt. Het is straks echter ook mogelijk om anderen een licentie te verlenen afhankelijk van de marktbehoeften. Cannabis wordt belast met 10 procent. Een rapport van de Ohio State University schat dat legale marihuana de staat ongeveer $300 miljoen per jaar aan inkomsten zal opleveren.
De lancering van de markt in Ohio zal waarschijnlijk ook druk uitoefenen op de buurstaten Pennsylvania, West Virginia, Kentucky en Indiana, aangezien hun inwoners ongetwijfeld de grens zullen oversteken om wiet te kopen. De verkoop zal naar verwachting eind 2024 van start gaan.

Bron: politico.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]