Home Criminaliteit Cocaïne-kopstukken opgerold door Europol

Cocaïne-kopstukken opgerold door Europol

door Ties Inc.

2022-04-23- Cocaïne-kopstukken opgerold door Europol

De Belgische, Nederlandse en Duitse politie heeft 17 vermoedelijke cocaïne-kopstukken gearresteerd die verband houden met een recordvangst in de havens van Hamburg en Antwerpen, meldde Europol donderdag.

De federale en regionale politie viel in een drielanden-operatie meer dan 35 gebouwen binnen en nam vier woningen, vier auto’s, elektronische systemen, horloges en contant geld ter waarde van 5,5 miljoen euro ($ 5,9 miljoen) in beslag.

Grootschalig cocaïne- en mensensmokkelnetwerk

Er zijn 11 verdachten aangehouden in Duitsland, 5 in België en 3 in Nederland, meldt de Haagse instantie in een verklaring. “Deze operatie was gericht op de Europese en Zuid-Amerikaanse drugs- en witwasinfrastructuur van een grootschalig mensensmokkelnetwerk”, zei Europol. De vonnissen waren gekoppeld aan een onderzoek naar de inbeslagname van zo’n 34 ton cocaïne in februari vorig jaar in Hamburg en Antwerpen – een record van miljarden euro’s – zei Europol.

Tijdens het onderzoek ontdekten de samenwerkende autoriteiten dat deze criminele groep de capaciteit had om in slechts een paar maanden tijd meerdere cocaïnezendingen met tonnen coke naar Europa te verzenden. De politie kon de cocaïne-operatie aan het licht brengen nadat ze het SKY ECC-communicatieplatform had neergehaald. Dit platform, dat bijna uitsluitend door georganiseerde misdaadgroepen wordt gebruik om via versleutelde telefoons te communiceren, werd vorig jaar gehackt door de politie.

In februari werden in verband met dezelfde zaak al tientallen andere verdachten gearresteerd in een door Europol gecoördineerde primaire operatie in zes Europese landen.

Lees meer op bolnews.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter