10 dingen die je nog niet wist over CBG (Cannabigerol)

door drugsinc

10 dingen die je nog niet wist over CBG (Cannabigerol)

Recente studies onthullen veelbelovende resultaten

Een van de meest opmerkelijke aspecten van cannabis is het enorme potentieel van het onbekende. We weten dat er meer dan 113 verschillende soorten cannabinoïden zijn en daaruit zijn we nog maar net begonnen met het raken van het oppervlak met THC en CBD. Wat betekent dat er nog een aantal kanshebbers wachten om het podium te betreden … inclusief CBG.

De laatste tijd aangeduid als “de nieuwe CBD” CBG (Cannabigerol) is de “OG cannabinoïde” of de primaire cannabinoïde waarvan alle andere cannabinoïden zijn afgeleid. Deze wonderbaarlijke cannabinoïde is niet alleen niet-bedwelmend (wat betekent dat je er niet high van wordt), maar het houdt een enorme hoeveelheid therapeutische belofte in, vooral als een neurobeschermend middel en als mogelijk middel in de strijd tegen kanker.

Geïntrigeerd? Hier zijn 10 dingen die je moet weten over CBG.

  1. CBG is een krachtig antibacterieel en antimicrobieel middel, zozeer zelfs dat studies aantonen dat het zelfs krachtige infecties zoals MRSA kan bestrijden.
  2. Deze cannabinoïde is ook een krachtige neuroprotectant die kan helpen de hersenen en het zenuwstelsel te beschermen tegen oxidatieve stress en ontsteking. Hoewel er weinig bekend is over het exacte werkingsmechanisme, wordt het momenteel geëvalueerd als een mogelijke behandeling tegen genetische aandoeningen zoals de ziekte van Huntington.
  3. Voel je je teneergeslagen? CBG kan helpen de stemming te reguleren dankzij het vermogen om op te treden als een GABA-heropname-remmer, een neurotransmitter die een kalmerend effect kan produceren.
  4. Het kan ook lage gemoedstoestanden stimuleren vanwege het vermogen om de heropname van anandamide (uw natuurlijke ‘geluksmolecule’) te blokkeren, waardoor het juist meer beschikbaar wordt in het lichaam.
  5. Misschien het meest interessant is het potentiële vermogen om kankercellen te bestrijden. Studies tonen aan dat CBG de apoptose in kankercellen remt, ontstekingen en oxidatieve stress in het lichaam tegengaat.
  6. CBG kan mogelijk helpen bij ontstekingsaandoeningen zoals IBS (Irritable Bowel Syndrome). In 2013 onderzocht Borrelli et al. de toepassing van CBG voor de behandeling van IBS en vond een significante verbetering bij (muizen) proeven.
  7. Een van CBG’s meer unieke eigenschappen? Het kan patiënten met blaaskrampen helpen.
  8. De analgetische eigenschappen van CBG zijn ook significant genoeg dat dit jaar een patent werd aangekondigd “op mondverzorgingssamenstellingen die cannabinoïden bevatten, inclusief cannabidiol (” CBD “) en / of cannabigerol (” CBG “) door AXIM Biotechnologies, Incorporated. Weed dus niet verrast als het in de tandpasta zal verschijnen.
  9. Het kan zelfs kinderen met autismespectrumstoornissen helpen. Een studie eerder dit jaar gepubliceerd behandelde ASS-patiënten met een dosis cannabisolie die CBG bevatte. Deze studie onthulde dat 30,1 procent van de patiënten een “significante verbetering” in symptomen rapporteerde.
  10. CBG is mogelijk niet beschikbaar in apotheken, maar er zijn al veel verschillende manieren om het te consumeren. Kijk online naar de mogelijkheden. Zo is er in Amerika Seve’s Goods uit Colorado, zij bieden het aan als een concentraat dat je zowel als in tinctuur kunt roken. Het in Californië gevestigde Level Blends verkoopt CBG in pilvorm, terwijl andere merken zoals Flower Child ook een CBG-zalf maken.

Uiteraard geldt in alle gevallen dat je het beste je (huis)arts kunt raadplegen mocht je overwegen om CBG te willen gebruiken. Dit artikel is puur informatief bedoelt, om meer inzichten rondom deze werkzame stof te bieden.

Lees meer op Muncheez (EN, bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]