skip to Main Content
Menu
Olga Van Harmelen Wil Onderzoek Naar Cannabis Bij Hersentumoren

Olga van Harmelen wil onderzoek naar cannabis bij hersentumoren

Spread the love ✌🏼

Er is nog veel te weinig bekend als het gaat over de werking van cannabis tegen tumoren. Olga van Harmelen uit ‘s-Gravenzande ondervond een positieve werking van cannabisolie op haar hersentumor. Sinds het gebruik kon ze stoppen met andere zware medicijnen als tramadol en prednison en is haar tumor niet meer gegroeid.

Natuurlijk hartstikke mooi, maar is dit nu een toevalligheid of heeft cannabis of wietolie weldegelijk een positief effect op het verkleinen van tumoren en het bestrijden van uitzaaiingen? Olga is een van de oprichters van Embrace Life, een stichting die fondsen werft om meer medisch onderzoek te doen naar het effect van cannabis op hersentumoren.

Erasmus Medisch Centrum Rotterdam

Professor Doctor Martin van den Brent, neuroloog bij het Erasmus MC gaat het onderzoek leiden. Veel kankerpatiënten gebruiken cannabisolie en hij vindt het belangrijk om te onderzoeken of en welk onderdeel van de plant effect kan hebben op tumoren. Een belangrijk onderzoek omdat er tot nog toe erg weinig over bekend is.

Tijd en geld

Voor het onderzoek is tijd en vooral geld nodig. Bovendien zit er nog een lastig aspect aan, verklaart de arts aan de WOS. “Het is een natuurproducten en er zitten misschien wel honderd werkzame stoffen in.” Natuurlijk hoopt van Harmelen dat het onderzoek positief is. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor honderden lotgenoten, die nu soms al positieve ervaringen hebben met cannabis. Nu is wietolie lang niet voor iedereen beschikbaar en erg duur. Daar moet verandering in komen.

De stichting Embrace Life is nu bezig met het werven van fondsen. “Voor het vooronderzoek alleen is al 124.000 euro nodig”, volgens dokter Van den Bent. Dat is slechts het begin.

Doneer nu! Meer informatie vind je op www.embracelife.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top