Waarom wordt het vapen van zoete smaken straks verboden?

door Team Inc.

vapen-rook

Zoete vape-smaken die jou hielpen van de sigaretten af te blijven zijn per 1 januari 2023 verboden in Nederland. De e-sigaret is mateloos populair en werd op de markt gebracht als beter alternatief voor het roken van sigaretten.

Nu er een nieuw verbod op komst is kan dit weer een nieuwe impuls zijn voor de klassieke tabaksindustrie. De smaakjes worden overigens verboden omdat is gebleken dat het inhaleren hiervan ook schade toebrengt aan de luchtwegen en populair zijn onder jongeren.

Smakeloos vapen

Het vapen werd mateloos populair onder jongeren en leek een acceptabel alternatief om van die hardnekkige nicotineverslaving af te komen. Echter bleken de gezondheidsvoordelen van vapen ten opzichte van roken vaak gebakken lucht. Toch weerhoudt dat veel jongeren niet om te blijven vapen. Juist door de grote variatie aan smaken. E-sigaretten met een tabakssmaak mogen nog wel worden verkocht.

„Dat smaakjesverbod zal heel effectief zijn”, verwacht anti-rookorganisatie Clean Air Nederland. Als het aan longartsen ligt, komt er in Nederland een verbod op alle e-sigaretten.

Bron: metronieuws.nl (NE)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]