Oregon heeft 1 miljoen pond onverkochte cannabis: het marihuana overschot probleem van de staat

door drugsinc

Oregon heeft 1 miljoen pond onverkochte cannabis: het marihuana overschot probleem van de staat

Oregon produceert meer wiet dan het kan verkopen. De cannabisindustrie maakte deel uit van de identiteit van de staat, nog voordat hij werd gelegaliseerd. Nu zitten Oregonians opgescheept met hun product: meer dan 1 miljoen pond onverkochte cannabis.

Eén vat met marihuana kost $ 20.000 in New York, maar kost slechts $ 7.000 in Oregon. Als de marihuana in beide staten net zo krachtig is, roept dit probleem met “wiet-overschotten” de vraag op of Oregon te veel wiet heeft of niet genoeg mensen om het te consumeren.

“Wat we hebben is een probleem met toegang tot de markt en het is een politiek probleem,” zei Adam Smith, de oprichter en directeur van Craft Cannabis Alliance.

Het probleem met het noemen van een een “wiet-overschot-probleem” is dat het impliceert dat de oplossing simpelweg is om minder cannabis te produceren. Door minder cannabis te produceren, lopen boeren het risico hun levensonderhoud te verliezen.

De staat heeft vorig jaar een einde gemaakt aan nieuwe marihuana-licenties om duizenden back-uptoepassingen bij te houden en loopt nog steeds in.

Toen Oregon recreatieve marihuana in 2016 legaliseerde, bood het een open uitnodiging aan telers uit de eeuwenoude illegale industrie om zich in te schrijven voor recreatieve licenties. Deze lage toetredingsdrempel stimuleerde een toename van de productie.

Maar door in de “bovenwereld” te opereren, betekende dit voor hen het opgeven van een zeer lucratieve exportindustrie.

Smith zei dat toen Oregon marihuana legaliseerde, de voornamelijk exporterende industrie verzadigd raakte met duizenden telers die vastzaten op een markt van 4 miljoen mensen.

“Het is niet efficiënt om faciliteiten te bouwen in staten waar er geen reden is om cannabis te kweken. Je kunt in New York citrus kweken als je dat wilt. Het is gewoon een slechte zakelijke beslissing, “zei Smith.

Aangezien marihuana nog steeds federaal illegaal is, is het transporteren van de fabriek over staatsgrenzen een federale misdaad.

Hoewel je het product niet via staatslijnen kunt verplaatsen, kun je je merk verplaatsen. Grown Rogue heeft 22 licenties in drie verschillende staten en hoopt meer te verwerven. Het bedrijf heeft op kleine schaal succes door die strategie gevonden, maar niet elk merk kan of wil dit voorbeeld volgen.

“Bedrijven, waaronder die uit Canada met toegang tot kapitaalmarkten en achtcijferige budgetten, kunnen ‘worstelende merken’ uitkiezen omdat elk merk in de staat het moeilijk heeft en kijken hoe de anderen failliet gaan”, zei Smith.

Half miljard aan investeringen wordt vernietigd

Volgens Smith heeft de staat Oregon “minstens een half miljard dollar aan lokale investeringen die op het punt staan ​​te worden vernietigd. En veel van die investeringen zijn geconcentreerd in enkele van de armste gemeenschappen in de staat. ‘

Smith and the Craft Cannabis Alliance dringen er bij de staat Oregon op aan om export tussen de staten te legaliseren en andere juridische staten ervan te overtuigen hetzelfde te doen, ondanks het risico van een federaal harde optreden.

Zodra Oregon toegang heeft tot meerdere markten, zal de waarde van Oregon-producenten waarschijnlijk toenemen.

Hoe langer het duurt, hoe meer moeder-en-pop-merken die deel uitmaken van Oregon’s originele cannabis erfgoed, zullen worden verkocht of verloren gaan.

“Er zal een herinnering zijn aan iets dat vroeger authentiek was, en ongeveer zes bedrijven zullen overal ter wereld Oregon-cannabis verkopen,” zei Smith. “We zullen kijken naar deze miljoenen exportindustrie die we hier hebben en denken:” Hmm, het is jammer dat we het niet meer bezitten. “

image

Bekijk de volledige aflevering van Business Insider Today via bovenstaand fragment. (EN, bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]