Cannabislegalisatie kan toerisme in Thailand een boost geven

door Team Inc.

2021-06-01-Cannabislegalisatie kan toerisme in Thailand een boost geven

Thailand is het eerste Zuidoost-Aziatische land dat veel aspecten van cannabis legaliseert: de productie, import en export voor medicinaal gebruik. Recent zijn er meer mogelijkheden voor het recreatief gebruik van voeding en cosmetica die hennep of cannabis bevatten. Deze ontwikkeling kan leiden tot meer toerisme en een groei van de economie in het land.

Cannabis is in Thailand al een enorme industrie geworden. Dit jaar geschat op US $ 247 miljoen aan legaal medisch gebruik en $ 424 miljoen aan illegaal recreatief gebruik. Volgens voorspellingen zal de legale Aziatische markt in 2024 een industrie van $ 12,5 miljard zijn.

Cannabistoerisme

Covid-19 heeft de vitale toeristenindustrie van Thailand verwoest. Het land is voor een deel afhankelijk van het toerisme. Wellicht kunnen de nieuwe ontwikkelingen een rol spelen in het herstel van de sector. De legalisering van medicinale cannabis kan patiënten aantrekken voor een (alternatieve) behandeling tegen ernstige aandoeningen. Tegelijkertijd kan de cosmetica- en wellnessbranche zich met hennep- en cannabisproducten richten op een uniek en luxe reissegment. Wanneer Thailand cannabistoerisme promoot met gecertificeerde artsen en klinieken en cannabis wellness resorts slim in de markt zet, zou de industrie een enorme boost kunnen krijgen.

Cannabistours

Een paar jaar geleden werkte touroperator Than Global samen met Rajamangala University of Technology Isan, Sakon Nakhon Campus om educatieve cannabistours te ontwikkelen, nadat de universiteit toestemming had gekregen om planten te kweken om de medische voordelen te bestuderen.

De proeffase van de tour bracht vorig jaar 3.000-5.000 mensen naar de plantages in Sakon Nakhon en Buri Ram. Het driedaagse pakket van twee nachten kostte tussen 8.900 baht tot 9.900 baht. Voor toeristen vanaf 18 jaar bood het bedrijf ook een Cannabis Pass aan van 1.590 baht om deel te nemen aan een cannabistour van een halve dag in Sakon Nakhon, Buri Ram, Chiang Mai, Loei, Nakhon Ratchasima, Udon Thani, Nong Khai en Nakhon Phanom in april. Dit was voordat de derde uitbraak van Corona abrupt een einde maakte aan alle activiteiten.

Andere pakketreizen of tours zouden zich meer kunnen richten op de medische zorg voor klinieken of universiteiten. Een andere optie is om fabrieksrondleidingen aan te bieden aan fabrikanten van cosmetica, huidverzorgingsproducten en andere cannabis- of hennepproducten.

Lees meer op Bangkokpost.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]