President Maduro presenteert anti-drugsbeleid van Venezuela en zegt: 100% komt uit Colombia.

door drugsinc

President Maduro presenteert anti-drugsbeleid van Venezuela en zegt: alles komt uit Colombia.

De president van Venezuela, Nicolás Maduro, heeft een National Anti-Drug Superintendency opgericht om de drugshandel te beteugelen die, in zijn woorden, “100 procent” afkomstig is van de “narcostaat” Colombia.

“Venezuela heeft in zijn strijd tegen drugs een wereldrecord voor het vastleggen en onderscheppen van alle vormen van drugshandel, inbeslagname en vernietiging van in Colombia geproduceerde drugs. Alle drugs die in Venezuela in beslag worden genomen, voor 100% procent, komen uit Colombia, van de Colombiaanse narco-staat welke geleid wordt door president Iván Duque”, beweerde de Venezolaanse leider in de presentatie van de algemene balans van de antidrugsstrijd.

Maduro heeft erop gewezen dat het land “het slachtoffer is van 8 procent van de drugshandel op Colombiaans grondgebied”, dat “70 procent van de cocaïne in de wereld produceert” en “heel Midden-Amerika overspoelt”, aldus het Globovisió tv-netwerk.

Anti-drugsbeleid van Venezuela houdt meer dan 30.000 miljoen dollar aan drugs tegen

De Venezolaanse autoriteiten, die de DEA in 2005 uit het land hebben verdreven, geven aan “meer dan 30.000 miljoen dollar” in beslag hebben genomen in het kader van de strijd tegen drugs.

Aan de andere kant heeft hij de Verenigde Staten opgeroepen “te herzien waarom hun antidrugsbeleid zo heeft gefaald”.

Anti-drugsbeleid van Venezuela houdt meer dan 30.000 miljoen dollar aan drugs tegen
Anti-drugsbeleid van Venezuela houdt meer dan 30.000 miljoen dollar aan drugs tegen (afb.)

“Je moet nagaan waarom de DEA heeft gefaald”, benadrukte de Venezolaanse president in dit verband, om te bekritiseren dat “79 procent van de Amerikaanse militaire bases zich bevindt in departementen waar illegale gewassen worden verbouwd” in Colombia.

Met betrekking tot de Anti-Drug Superintendence heeft Madura een anti-drugsbeleid van Venezuela gespecificeerd dat het “van het hoogste politieke niveau van institutionele coördinatie voor de strijd tegen drugshandel zal zijn” en zal worden voorgezeten door generaal-majoor Richard López Vargas.

Bronnen o.a. EN24News (EN), EuropaPress (ES), UltimaNoticias (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]