Home Cannabis Burgemeester van Amsterdam is van plan om verder te gaan met ban op coffeeshops voor toeristen

Burgemeester van Amsterdam is van plan om verder te gaan met ban op coffeeshops voor toeristen

door drugsinc

Burgemeester van Amsterdam is van plan om verder te gaan met ban op coffeeshops voor toeristen

Hoe verrassend het ook klinkt, het cannabistoerisme in Amsterdam is al tientallen jaren beroemd, ook al is de teelt in Nederland verboden. Coffeeshops worden gedwongen om illegaal een product te kopen dat ze vervolgens zonder problemen legaal verkopen.

Nu probeert de regering de illegale cannabismarkt te elimineren door een gereguleerd marihuanaproductieprogramma, dat in 2023 van start gaat, om alle coffeeshops in 10 lokale gemeenten te bevoorraden. De eigenaren van coffeeshops verzetten zich echter tegen de maatregel.

Bovendien wil de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema doorgaan met plannen om de cannabiscafés of coffeeshops in de stad te sluiten voor toeristen, met het argument dat de verhuizing de enige optie is om de lokale softdrugsmarkt te beheersen.

Halsema zei afgelopen maandag tegen gemeenteraadsleden dat er een zorgwekkende onderlinge afhankelijkheid is tussen de soft- en harddrugshandel en dat “geld uit de lucratieve cannabishandel gemakkelijk zijn weg vindt naar harddrugs”.

De burgemeester van Amsterdam lanceerde een nieuwe campagne tegen straathandel, inclusief waarschuwingsborden, cameratoezicht en het gebruik van hosts om toeristen te waarschuwen voor de risico’s in de stad.

De actie om toeristen uit coffeeshops te houden wordt niet gesteund door twee van de grootste partijen in de gemeenteraad, D66 en GroenLinks.

Bronnen o.a. DutchNews (link), TheFreshToast (link)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter