Psychedelische paddotherapie wordt nu aangeboden in de Calgary-kliniek

door Team Inc.

2021-02-22-Psychedelische paddotherapie wordt nu aangeboden in de Calgary-kliniek

ATMA Urban Journey Clinic wil paddo’s gebruiken om depressie, angst en PTSD te behandelen. Psilocybine is het ingrediënt in paddo’s dat hallucinaties veroorzaakt, maar onder medisch toezicht kan het ook mensen helpen depressies te overwinnen.

In januari ontving een man met terminale kanker de eerste federaal goedgekeurde behandeling met paddo’s in Alberta. Deze week is in Calgary de eerste kliniek in de provincie geopend waar psychedelische therapie wordt toegepast. De ATMA Urban Journey Clinic bevindt zich in het noordwesten van Calgary en zal een trainingscentrum zijn voor professionals in de geestelijke gezondheidszorg uit heel Canada.

Paddotherapie

CEO David Harder zegt dat de kliniek het resultaat is van tientallen jaren onderzoek en proefstudies. “Het is min of meer het tegenovergestelde van wat een typisch antidepressivum of psychotische medicatie zou doen”, vertelde hij aan The Homestretch. “Meestal zullen ze onderdrukken of verdoven wat er in je emoties en hoofd gebeurt, terwijl de psychedelica precies het omgekeerde doen. Het stelt een therapeut in staat met je samen te werken en niet alleen te onderdrukken wat je tegenhoudt.” De paddotherapie stelde patiënt White in staat om een ​​deel van de angst en depressie los te laten die waren ontstaan ​​sinds zijn terminale diagnose van kanker. Hij ontving de therapie op 1 januari.

Palliatieve kanker

Harder is CEO van de ATMA Urban Journey Clinic, de eerste in zijn soort die in Alberta wordt geopend. Psilocybine, het actieve medicijn in paddo’s, is veelbelovend gebleken bij het verlichten van de laatste levensfase van palliatieve kankerpatiënten, maar het wordt nog steeds aan klinische onderzoeken onderworpen. Sinds augustus 2020 heeft Health Canada 20 vrijstellingen verleend aan patiënten bij wie terminale kanker is vastgesteld.

Momenteel verleent Health Canada vrijstellingen die individuele therapiesessies met psilocybine voor terminaal zieken mogelijk maken. De nieuwe kliniek begint met dit mandaat, maar Harder hoopt het uit te breiden. “We willen ook mensen met psychische aandoeningen, depressie, angst en PTSS behandelen. We gaan kijken of de therapie ook voor deze patiënten beschikbaar komt.”

Lees meer op cbc.ca (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]