President van Costa Rica voor medische cannabiswet

door Team Inc.

2022-02-01-President van Costa Rica voor medische cannabiswet

President van Alvarado is voor het wetsvoorstel dat de handel en teelt van medicinale cannabis en industriële hennep in Costa Rica zou legaliseren. Het congres had in oktober de productie en verwerking van cannabis voor medicinale doeleinden goedgekeurd.

In zijn reactie maakte hij duidelijk dat hij het wetsvoorstel wel wil ondertekenen, maar dat er eerst nog wat aanpassingen moeten gebeuren. In zijn verklaring merkte hij op:

“Ik wil zeggen dat ik medicinale wiet steun om mensen met verschillende ziekten te verlichten. Ik ken zelfs dierbaren die het nodig hebben. Ook steun ik industriële hennep, omdat het de landbouwproductie en het economische herstel zal helpen. Ik ben het eens met al deze doelstellingen en ik wil deze wet kunnen ondertekenen.”

Technische criteria van beleid

De president wil ook enkele technische criteria gewijzigd zien die betrekking hebben op de zelfconsumptie en zelfkweek van cannabis. Het nieuwe wetsvoorstel mag namelijk de volksgezondheid en de openbare veiligheid onder geen beding in gevaar brengen.

Aangezien de wetgever met reces is en pas op 7 februari terug zal zijn, zal de definitieve beslissing van de medische cannabiswet en de hennepindustrie pas na de verkiezingen worden genomen.

Lees meer op ticotimes.net (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]