Home Cannabis Donateur geeft € 8 miljoen aan Harvard en MIT om marihuana te bestuderen

Donateur geeft € 8 miljoen aan Harvard en MIT om marihuana te bestuderen

door drugsinc

Donateur geeft € 8 miljoen aan Harvard en MIT om marihuana te bestuderen

“Ik wil het gesprek rond cannabis destigmatiseren – en dat betekent deels dat we feiten moeten verstrekken aan de medische gemeenschap, en aan het grote publiek”

Wanneer mensen horen over gezamenlijk marihuana onderzoek, denken ze misschien aan studenten in de kelder van een school achtig gebouw, samen high worden in een lab en het kijken naar cannabis beelden terwijl je aan allerlei elektroden vast zit. Maar de realiteit van het cannabis onderzoek is vaak veel soberder dan dat – en dat terwijl er in de geschiedenis zo weinig academisch onderzoek is gedaan naar marihuana.

Bob Broderick, de oprichter van een in Manhattan (New York) gevestigd wereldwijd aandelenbedrijf, wil daar verandering in brengen. Hij heeft net $ 9 miljoen gedoneerd aan Harvard en het Massachusetts Institute of Technology om de effecten van marihuana op de hersenen te bestuderen, waarvan hij zegt dat het misschien wel de grootste privédonatie is voor cannabisonderzoek. De schenking zal het onderzoek van de universiteiten naar de basisbiologie van cannabis financieren – een onderzoeksgebied dat in het verleden slecht gefinancierd en in hoge mate taboe is geweest. (Recreatieve marihuana is legaal in Massachusetts, waardoor het gemakkelijker wordt om het onderzoek op de in Boston gevestigde scholen te laten plaatsvinden.)

“Ik wil het gesprek rond cannabis destigmatiseren – en dat betekent deels dat we feiten moeten verstrekken aan de medische gemeenschap, evenals aan het grote publiek”, Broderick, afgestudeerd aan Harvard en MIT, die ook actief investeerde in Canada vanwege de daar groeiende legale marihuanamarkt. “Dan werken we allemaal met dezelfde informatie. We moeten retoriek vervangen door onderzoek. “

Hoewel cannabis illegaal is in de Verenigde Staten op federaal niveau (recreatieve cannabis is nu legaal in 10 staten, terwijl medische marihuana legaal is in 33), heeft de groeiende legalisering van marihuana geleid tot een toenemende maatschappelijke acceptatie van de plant. Meer dan de helft van de Amerikanen ondersteunt momenteel legalisatie, volgens een Pew Research-poll, en veel van de Democratische kandidaten hebben hun steun uitgesproken voor de zaak.

Betrouwbaar onderzoek naar de gezondheidseffecten van marihuana is nog karig

Dat gezegd hebbende, betrouwbaar onderzoek naar de gezondheidseffecten van marihuana is karig, vanwege de historisch gestigmatiseerde aard van de stof, logistieke hindernissen van federale instanties zoals de DEA (Drug Enforcement Administration) in Amerika en federale financiering die onder het bestuur van Trump tot stilstand is gekomen.

Bovendien heeft het gebrek aan inhoudelijk onderzoek naar marihuana ruimte gecreëerd voor zowel pro- als anti-legalisatie kampen om wilde beweringen te doen over vermeende gezondheidsvoordelen en nadelen.

Daarom is Broderick van plan zijn schenking te gebruiken om het vacuüm in marihuana-onderzoek te vullen. “Mijn idee is dat dit het grootste geschenk is om cannabisonderzoek te ondersteunen, maar het zal niet lang de grootste worden”, zei hij tegen radiostation WBUR. Er zullen hopelijk nog meer donaties volgen.

Lees het volledige artikel op Rollingstone (EN, bron) en Harvard Gazette (EN, bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter