Nieuwe PSYK ETF volgt psychedelica

door Team Inc.

2022-02-01-Nieuwe PSYK ETF volgt psychedelica

Elemental Advisors Inc. heeft de PSYK ETF gelanceerd, een ETF die zich richt op het opkomende gebruik van psychedelische verbindingen bij de behandeling van psychische problemen. De ETF begint vandaag te handelen op de NYSE.

PSYK volgt de prestaties van de Enhanced Consciousness Index, die voornamelijk bestaat uit bedrijven die betrokken zijn bij onderzoek, ontwikkeling, productie en/of het gebruik van psychedelica om medische aandoeningen aan te pakken in legale farmacologische toepassingen. Dit is de eerste ETF die is uitgegeven door Elemental Advisors.
PSYK stelt investeerders bloot aan bedrijven die betrokken zijn bij de zich snel ontwikkelende en potentieel ontwrichtende markt voor medicinale psychedelische geneesmiddelen, die volgens een rapport van Research and Markets naar verwachting in 2027 $ 10,75 miljard zal bereiken.

Acceptatie van psychedelica voor slimme beleggers

“Geestelijke gezondheidsproblemen, zoals depressie, PTSS en middelenmisbruik, blijven grote maatschappelijke problemen, die waarschijnlijk zijn toegenomen als gevolg van COVID-19 en de daaropvolgende lockdown-omgeving”, zegt Tim Collins, een oprichter en voorzitter van Elemental Advisors. “Huidige behandelingen voor deze aandoeningen blijken vaak onvoldoende zijn. Recent is er baanbrekend onderzoek geweest dat heeft aangetoond dat psychedelische verbindingen een veilige en effectieve behandeling zijn voor mensen die aan deze ziekten lijden.”

Collins voegde toe: “Om deze redenen, in combinatie met de groeiende maatschappelijke en regelgevende acceptatie van psychedelica, zijn wij van mening dat de psychedelische drugsmarkt op het punt staat zijn ware potentieel te realiseren en dat de PSYK ETF een aantrekkelijke optie kan zijn voor slimme beleggers die op zoek naar toegang tot dit snelgroeiende segment op de begane grond.”

De index zal voornamelijk bestaan ​​uit bedrijven die voor een aanzienlijk deel betrokken zijn bij onderzoek, ontwikkeling, productie en/of gebruik van op psychedelica gebaseerde farmaceutische en therapeutische middelen. Als minder dan 25 psychedelische bedrijven in aanmerking komen voor opname in de index, zal de index ook neurologische biofarmaceutische bedrijven bevatten, met een maximum van 35 bedrijven.
Alleen aandelen van ontwikkelde marktlanden of ADR’s van opkomende markten die voldoen aan minimale kapitalisatie- en liquiditeitscriteria komen in aanmerking voor opname in de index.
PSYK heeft een nettokostenratio van 0,75%.

Lees meer op etfdb.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]