Sigarettenfabrikant van Marlboro steekt miljard in cannabisbedrijf

door Team Inc.

2018-12-7-Sigarettenfabrikant-van-Marlboro- steekt-miljard-in- cannabisbedrijf

Altria, producent van sigarettenmerken als Marlboro en Lucky Strike, investeert flink in cannabis. Het Amerikaanse bedrijf steekt 1,8 miljard dollar in de Canadese cannabisonderneming Cronos.

De tabaksfabrikant verwerft een belang van 45 procent in Cronos, dat meerdere merken voor medicinale wiet heeft. Altria krijgt ook een vinger in pap bij de bedrijfsvoering van Cronos, waarvoor de Amerikanen vier bestuursleden mogen voordragen.

Wietondernemingen zijn interessant geworden voor reguliere bedrijven, nu Canada recreatief gebruik van de drug heeft gelegaliseerd. Voor tabaksfabrikanten biedt cannabis een mogelijkheid om nieuwe markten aan te boren naast traditionele rokers.

Altria meldde vrijdag overigens ook een tegenvaller te verwerken op gebied van andere tabaksproducten. Het bedrijf stopt met de productie van bepaalde merken voor e-sigaretten en nicotine wegens strengere regels van de toezichthouder FDA. Daarvoor neemt het bedrijf een eenmalige last van 200 miljoen dollar (175 miljoen euro).
Lees het volledige artikel op nu.nl (Bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]