Home Cannabis Nieuw onderzoek toont aan dat generatie Z de voorkeur geeft aan wiet boven alcohol – waarom is dit?

Nieuw onderzoek toont aan dat generatie Z de voorkeur geeft aan wiet boven alcohol – waarom is dit?

door drugsinc

Nieuw onderzoek toont aan dat generatie Z de voorkeur geeft aan wiet boven alcohol - waarom is dit?

Jongere generaties groeien op in ongekende tijden, zo ook bij generatie Z. Zorgen als de pandemie, de opwarming van de aarde en het toegang hebben tot een eindeloze stroom van informatie hebben hun prioriteiten herschikt, waardoor ze een generatie zijn die zich onderscheidt van de rest. Als het om cannabis gaat, zijn ze ook de eersten die opgroeien in een legale consumptieomgeving.

Volgens een nieuw onderzoek heeft deze ervaring hun voorkeuren voor middelen beïnvloed, aangezien Gen Z de voorkeur lijkt te geven aan cannabis boven alcohol.

Uit het onderzoek, uitgevoerd door New Frontier Data, bleek dat deelnemers tussen 18 en 24 jaar grotendeels de voorkeur gaven aan cannabis boven alcohol (69%). Naarmate de deelnemers ouder werden, vervaagde hun voorkeur voor cannabis, wat misschien aangeeft hoe impactvol legalisatie is geweest voor jongeren en hoe dit toekomstige trends op het gebied van middelengebruik en marketing kan beïnvloeden.

Grotendeels de voorkeur gaven aan cannabis boven alcohol (afb.)
Grotendeels de voorkeur gaven aan cannabis boven alcohol (afb.)

Als het erom gaat waarom jongeren cannabis verkiezen boven alcohol, citeert Bloomberg een ander onderzoek dat verschillende redenen aantoont. Deze omvatten het feit dat cannabis slaaphulp biedt, een mogelijkheid voor emotionele bevrijding en ook een leuke activiteit waaraan mensen kunnen deelnemen. Veel deelnemers noemden ook gezondheidsproblemen als een van hun redenen, wat aantoont in hoeverre cannabis als iets natuurlijks wordt beschouwd en gunstig in vergelijking met een stof als alcohol.

Generatie Z neigt vaker naar cannabis

Alcoholbedrijven zullen zeker rekening moeten houden met dit nieuwe begrip, maar het is ook belangrijk voor voorstanders en wetgevers van cannabis om deze informatie bij de hand te houden, vooral omdat cannabis aan populariteit blijft winnen. Cannabisgebruikers onder de 25 jaar vormen een delicate groep, met jonge hersenen die nog niet volledig volwassen zijn. Zich blootstellen aan cannabis kan leiden tot negatieve bijwerkingen die nog moeten worden beoordeeld door de noodzakelijke autoriteiten.

Cannabiswetgeving is een langzaam proces, maar het is er een die de samenleving al heeft geabsorbeerd. Het is belangrijk dat overheidsinstanties de achterstand inhalen en het nodige onderzoek doen om cannabis te begrijpen, mensen de informatie te geven die ze nodig hebben om zichzelf te beschermen en om schade op de lange termijn te voorkomen.

Bronnen o.a. Benzinga (EN), RestaurantBusiness (EN), TheFreshToast (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter