Bedrijf van Snoop Dogg doet eerste cannabis investering in Europa

door Team Inc.

2021-10-12-Bedrijf van Snoop Dogg doet eerste cannabis investering in Europa

De Amerikaanse rapartiest Snoop Dogg richt zijn aandacht op de bloeiende cannabisindustrie in Europa. Snoop, wiens echte naam Calvin Broadus is, is mede-oprichter van Casa Verde, een kapitaalfonds (VC) gevestigd in Los Angeles dat zich richt op de cannabisindustrie.

Casa Verde kondigde vandaag aan dat het $ 15 miljoen (€ 13 miljoen) investeerde in het Portugese medicinale cannabisbedrijf en startup AceCann. Het is de eerste investering van het Amerikaanse bedrijf in Europa.

Snoopdogg investeert in het groene goud in Portugal

AceCann-topman Pedro Gomes vertelde dat de betrokkenheid van Snoop Dogg en Casa Verde een enorm blijk van vertrouwen in de startup is. “De investering is zeer een kwaliteitsstempel voor ons.” De Portugese start-up, opgericht in 2019, zei dat het de financiering zou gebruiken om een ​​”state-of-the-art” productiefaciliteit te ontwikkelen in Vendas Novas, een uur buiten de hoofdstad Lissabon. “We willen hier een overdekte faciliteit.” De nieuwe productiefaciliteit van AceCann kan tegen 2024 maar liefst € 15-20 miljoen aan jaarlijkse omzet opleveren, voorspelt Gomes.

We voorzien een snelle en exponentiële stijging van de vraag naar hoogwaardige cannabisbloemen en -extracten door de legalisering in veel gebieden”, aldus het bedrijf op zijn website. “Met een ervaren team, unieke teelt- en extractietechnieken en een uitgebreid netwerk kan AceCann een premium leverancier worden voor Europa’s bloeiende medicinale cannabisindustrie”.

Europa’s cannabisgolf

Hoewel cannabis in Europa illegaal is, staan ​​sommige landen het gebruik voor medicinale doeleinden toe en groeit de industrie snel. Volgens het European Cannabis Report zal de Europese cannabismarkt in 2025 naar verwachting € 3,2 miljard bedragen.

In 2020 hadden al 60.000 mensen voor het eerst toegang tot cannabismedicijnen in Europa, wat het totaal op 185.000 patiënten voor dat jaar brengt. Duitsland zou te zijner tijd cannabis volwassenen kunnen legaliseren, aangezien partijen coalitiebesprekingen voerden – na het verkiezingsplan van september – om het verbod op cannabisbezit te versoepelen. Verwacht wordt dat ook meer Europese landen zich de komende jaren zullen buigen over legalisering.

Lees meer op sifted.eu (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]