skip to Main Content
Menu
Designerdrugs 3-MMC Legaal Verkrijgbaar

Designerdrugs 3-MMC legaal verkrijgbaar

Spread the love ✌🏼

Hoe hypocriet kun je zijn? Waar de Opiumlijst vol staat met verboden drugs die een stuk minder schadelijk zijn dan bijvoorbeeld alcohol zijn vergelijkbare middelen, onder een andere naam, gewoon online en legaal te verkrijgen. Een van deze zogenoemde designerdrugs is 3-MMC.

3-MMC is familie van het middel 4-MMC dat op de Opiumlijst is opgenomen. Sindsdien is deze drug in populariteit gestegen. Dat is ook niet zo gek, want het middel heeft een vergelijkbare werking en is bovendien (nog) legaal verkrijgbaar ook. Bij het bedrijf DN Chemicals bestel je op 3-mmcwinkel.nl al je 3-MMC poeder, capsules en partyshots alsof het niks is. “Bestel je meer dan €250, dan zorgen wij er voor dat het pakketje aangetekend wordt verzonden. Zo ben je verzekerd van een snelle en betrouwbare levering”, valt op de website te lezen. Ook in smartshops ligt het middel in de schappen.

Amfetamine

3MMC staat bekend als een Nieuwe Psychoactieve Stof (NPS), een amfetamine-achtige stof die qua werking dus vergelijkbaar is met 4-MMC. Gebruikers melden dat het middel bewustzijn veranderend werkt. Je bent alerter, wordt socialer en energieker. De werking wordt vergeleken met een combinatie tussen cocaïne en MDMA. Twee middelen die illegaal zijn, maar op feesten en festivals overal te koop zijn.

Designerdrugs

Over NPS middelen of designerdrugs is vaak niet veel bekend, omdat er weinig onderzoek naar is gedaan. Zeker niet naar de lange termijneffecten. Wel is bekend dat je net als bij het gebruik van XTC een stijging van de bloeddruk, verhoging van de lichaamstemperatuur en spierspanning kan ervaren. Ook de grootte van de pupillen kan veranderen en tandenknarsen is niet vreemd. Hoofdpijn, misselijkheid, angst en paranoia worden genoemd door gebruikers. Kijk dus zeker uit met het middel en gebruik het recreatief.

War on drugs

Terwijl er nog steeds miljarden worden gestoken in de war on drugs, viert de georganiseerde drugsmisdaad hoogtij. Wanneer er grote drugsvangsten worden gedaan wordt dit breed uitgemeten in de media, maar slechts een zeer klein percentage wordt onderschept in de havens van Rotterdam en Antwerpen. Een druppel op de gloeiende plaat dus. Bovendien worden middelen met dezelfde werking online en legaal verkocht, zonder dat er een haan naar kraait. Komt het na een lange tijd toch op de Opiumlijst? Dan wordt er wat ‘getweakt’ aan het middel of iets veranderd aan de samenstelling en valt het niet meer onder de verboden middelen vermeldt in de Opiumwet.

Breaking bad taferelen

Dit kat-en-muisspel is al jaren aan de gang. Waar het ministerie inzet op zero tolerance en probeert de drugscriminaliteit hard neer te slaan, zoeken scheikundigen naar nieuwe chemische verbindingen die weer in het grijze gebied vallen en dus legaal verkocht kunnen worden. Een schimmige business die voorlopig nog niet is uitgeroeid. Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft wel laten weten bezig te zijn met een stofgroepenverbod, die het makkelijker moet maken dit soort stoffen uit te bannen. Echter zal dit soelaas bieden? Drugshandel is van alle tijden en zolang er zoveel geld omgaat in dit soort business en de vraag alleen maar groter wordt, hebben wij er een hard hoofd in.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top