Universiteit van Wageningen en Signify onderzoeken invloed van ledverlichting op mediwiet

door Team Inc.

2019-07-12-Universiteit van Wageningen en Signify onderzoeken invloed van ledverlichting op mediwiet

De universiteit van Wageningen en Signify, marktleider in Led-verlichtingssystemen, werken samen aan een langdurig onderzoek naar de invloed van led op de kwaliteit van mediwiet. Signify is de nieuwe bedrijfsnaam van Philips Lighting en springt slim in op de groeiende cannabismarkt.

De resultaten uit dit onderzoek gaan telers straks ondersteunen bij het telen van kwalitatief hoogstaande medicinale wiet die voldoet aan alle standaarden. Het creëren van de ideale licht- en groeiomstandigheden gaat telers helpen om de teelt te verbeteren.

Kwaliteit en consistentie in cannabisteelt

De legalisering van zowel recreatieve- als medicinale cannabis breidt zich als een olievlek uit over de hele wereld. Dit zorgt voor een enorme vraag naar cannabis en leidt tot tekorten. Daarom moeten telers op zoek naar (energie)efficiënte methoden voor het telen van wiet in kassen. Bovendien zijn er nog een hoop andere belangrijke factoren die van invloed zijn op de teelt van medicinale wiet, zet projectleider en professor Leo Marcelis: “De meest uitdagende aspecten van het kweken van medicinale cannabis zijn het beheersen van de bloeitijd, de samenstelling en de consistentie van elk gewas.” In de cannabisplant zitten meer dan 100 cannabinoïden, waaronder het populaire cbd. “Wanneer telers straks de mogelijkheid hebben om de inhoud van specifieke cannabinoïden te controleren, zou dat telers een enorm voordeel in hun markt kunnen geven.”

Het onderzoek wordt uitgevoerd in een klimaatkamer op de Wageningen University & Research (WUR). Cannabisplanten worden gekweekt onder de Philips GreenPower led-productiemodules. Deze worden aangestuurd door het Philips GrowWise-systeem, waarmee kleuren en lichtniveaus worden aangepast om te testen wat de grootste en beste invloed heeft. Het onderzoek zal 2 jaar duren.

Lees meer op ledmagazine.nl (Bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]