Wat zijn de voordelen van microdosing?

door Team Inc.

2019-07-12-Wat zijn de voordelen van microdosing?

Microdosing wordt steeds meer gedaan door mensen. Echter is er nog weinig bekend over de lange termijn effecten van het nemen van zeer kleine hoeveelheden LSD, paddo’s of ayahuasca. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift ACS Chemical Neuroscience onthulde effecten op cognitieve vaardigheden, sociabiliteit, metabole en neuronale gevolgen.

Eerder onderzoek toonde al aan dat een behandeling met paddo’s kan helpen om lastig te behandelen depressies te verlichten. Twee studies die vorig jaar gepubliceerd werden, toonden dat psilocybine, de actieve pyschedelische stof in paddo’s, de symptomen van behandelingsresistente depressies verlichtte. Bovendien zorgde deze behandeling met psilocybine niet voor nare bijwerkingen – bijvoorbeeld emotionele afstomping – zoals bij behandeling met antidepressiva.

Ayahuasca tegen depressie en alcoholverslaving

In een andere studie werd gekeken naar het potentieel van het Amazone-plantenmengsel Ayahuasca voor de behandeling van depressie en alcoholverslaving. Ayahuasca “kan een veilige en veelbelovende behandeling zijn” voor deze psychische problemen, concludeerden de onderzoekers.

Mensen die psychedelica gebruiken om hun geestelijke gezondheid en algehele welzijn te verbeteren te stimuleren, doen dat meestal met een techniek die microdosing wordt genoemd. Het nemen van microdoses van een psychedelisch medicijn betekent slechts een fractie van een dosis nemen die nodig is om een ​​volwaardige psychedelische ervaring of ’trip’ te hebben.

In nieuwe studies worden de effecten van het hallucinogeen N, N-dimethyltryptamine (DMT) op mannelijke en vrouwelijke knaagdieren onderzocht. Dit om de effecten op de geestelijke en lichamelijke gezondheid te ontdekken.

Lees meer op medicalnewstoday.com (Bron)

Gerelateerde artikelen

2 opmerkingen

marco 14 maart 2021 - 03:07

Hola!
Llevo apenas 13 días con micródosis de ayahuasca, y he comenzado a ver algunos cambios sutiles en mi día a día,positivos.

Sé que no es magia pero para mi si lo a sido.

Soy una persona de 52 años y desde la infancia sufro de ansiedad y después de depresión,;
Caí en el alcoholismo y drogadicción,obvio.
He ido a siquiatra ,sicólogo,etc y nada me terminaba de hacerme sentir bien hasta este momento.
Gracias

Beantwoord
drugsinc 19 maart 2021 - 12:09

¡Gracias por compartir tu experiencia con todos nosotros!

Beantwoord

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]