Vaping crisis in de Verenigde Staten raakt cannabisaandelen

door drugsinc

Vaping crisis in de Verenigde Staten raakt cannabisaandelen

Verenigde Staten – Aandelen van de bedrijven zijn gedaald naarmate de angst voor gezondheid over vapen is verslechterd. De vape crisis in Amerika straft momenteel de investeerders in cannabisbedrijven.

Van Canopy tot aan Aurora, Cronos en Tilray

Aandelen van Canada’s Canopy Growth Corp. (CGC -3,01%) – het grootste cannabisbedrijf naar marktwaarde, zijn sinds 1 augustus 29% gezonken, toen de Centers for Disease Control and Prevention een multistate-onderzoek startten naar een mysterieuze golf van longziekten in de Verenigde Staten. De CDC heeft de ziekten sindsdien gekoppeld aan verdampingsproducten met THC, het psychoactieve ingrediënt in cannabis.

Rivaliserende cannabisbedrijven Aurora Cannabis Inc., ACB -6,59% Cronos Group Inc. CRON -1,61% en Tilray Inc. TLRY 0,83% zijn in die periode respectievelijk 29%, 29% en 40% gedaald. Het ETFMG Alternative Harvest exchange-traded fonds, bekend door de ticker MJ, daalde reeds met 25% sinds 1 augustus.

Meerdere factoren hebben invloed gehad op de cannabisaandelen, waaronder bezorgdheid over over het aanbod en zwakker dan verwachte verkoop in Canada, nadat het land vorig jaar recreatief cannabisgebruik legaliseerde.

Het heeft sterke invloed op het vaporizer gebruik

Maar de afgelopen weken is de sector gehavend door alle toenemende zorgen over de risico’s van vapen. Er zijn meer dan 1.000 bevestigde en waarschijnlijke gevallen van vapengerelateerde longziekte in de VS, volgens de laatste CDC-cijfers, en 19 gerapporteerde sterfgevallen.

Dat heeft meerdere van deze cannabisbedrijven pijn gedaan omdat klanten zijn overgestapt op producten zoals voorgerolde joints, die niet zo winstgevend zijn om te verkopen als bij het vapen en oliën, zei Rommel Dionisio, een analist die cannabisbedrijven dekt voor Compass Point Research & Trading LLC. De gezondheidsschrik heeft ook de verwachtingen verlaagd voor de verkoop van vape producten in Canada, die ze later dit jaar zal legaliseren, voegde hij eraan toe.

“Er is veel bezorgdheid, gezien de gezondheidsproblemen in de VS, dat consumenten misschien niet enthousiast zijn om vape producten te kopen, gezien alle ziekten en dodelijke slachtoffers,” zei Dionisio.

Lees meer op de Wallstreet Journal (EN, bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]