Cannabis in Thailand: wat toeristen moeten weten

door Mark Inc.

cannabis-blad

Thailand heeft zijn cannabisregels versoepeld, maar niet iedereen beseft zich wat er nu wel of niet mag in het land. Dit kan leiden tot problemen onder toeristen. Wat is nu wel en wat is nu niet toegestaan? “Sinds de legalisatie weet niemand echt of ze de juiste informatie hebben”, zegt Kitty Chopaka, een onafhankelijke cannabisadvocaat in Bangkok.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft daarom een nieuwe gids gepubliceerd. Zolang toeristen zich aan een aantal eenvoudige regels houden is er niets te vrezen”, zegt Mandel Menachem van cannabisinformatiecentrum High Thailand.

Cannabisregels

Mensen ouder dan 20 jaar die niet zwanger zijn of borstvoeding geven, mogen wettelijk wiet consumeren. Roken kan in de woning van een persoon worden gedaan en cannabis in voedsel kan worden geconsumeerd in een restaurant met vergunning. Het roken van marihuana – met meer dan 0,2 procent thc – kan leiden tot een boete van 25.000 baht ($ 750) en een gevangenisstraf van drie maanden.

Waar kun je het kopen?

Er zijn meer dan 2.600 geregistreerde wietwinkels in het hele land die cannabisbloemen, cbd-olie, voorgedraaide joints, eetwaren met een tetrahydrocannabinol (THC)-gehalte van minder dan 0,2% verkopen. In steden als Bangkok, Chiang Mai en Pattaya zijn gemakkelijk apotheken te vinden. “Probeer dingen te kopen van gerenommeerde, erkende plaatsen”, zegt Chopaka.

Wiet kweken?

Om wiet te kweken, moeten individuen zich registreren bij de Food and Drug Administration van het land. Ook voor het gebruik van cannabisbloemknoppen voor onderzoek, export of verwerking voor commerciële doeleinden is een vergunning nodig. Er is geen limiet voor persoonlijk gebruik, zegt Menachem. Wel raadt de wegwijzer van het ministerie af om na consumptie te gaan rijden.

Wat blijft verboden?

Toeristen mogen het land niet binnenkomen of verlaten met een deel van de plant of de zaden ervan. Ook vereist het bezit van extracten met een THC-gehalte van meer dan 0,2% toestemming die toeristen niet hebben.

Bron: theguardian.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]