Harvard heeft nieuwe methode gevonden om cannabis misbruik en stoornissen te ontdekken.

door drugsinc

Harvard heeft nieuwe methode gevonden om cannabis misbruik en stoornissen te ontdekken.

Onderzoekers van Harvard hebben naar verluidt een nieuwe methode gevonden om diegenen te identificeren wiens prestaties zijn aangetast door THC, de belangrijkste psychoactieve stof in cannabis die een “high” veroorzaakt.

Harvard-onderzoekers kwamen met een potentieel zeer effectieve techniek genaamd functionele nabij-infraroodspectroscopie (fNIRS), een vorm van niet-invasieve hersenbeeldvormingsprocedure, om personen met THC-stoornissen nauwkeurig te detecteren.

Naarmate meer staten in de Verenigde Staten zich openstellen voor legaal cannabisgebruik, vonden de auteurs van de studie het belangrijk om onderscheid te maken tussen verminderde en milde intoxicatie van THC, om de wegen veiliger te maken.

Hoofdauteur Jodi Gilman, een onderzoeker in het Center for Addiction Medicine, MGH, en universitair hoofddocent psychiatrie aan de Harvard Medical School, zei:

“Ons onderzoek vertegenwoordigt een nieuwe richting voor het testen van bijzondere waardeverminderingen in het veld.

Ons doel was om te bepalen of een cannabisstoornis kon worden gedetecteerd aan de hand van de activiteit van de hersenen op individueel niveau.

Dit is een kritieke kwestie omdat een benadering van het type ‘ademtester’ niet werkt voor het detecteren van een stoornis in cannabis, wat het erg moeilijk maakt om de beschadiging door THC objectief vast te stellen tijdens een verkeersstop.”

Het onderzoek – en de resultaten van Harvard

In het onderzoek ondergingen 169 mensen de brain imaging procedure (fNIRS) nadat ze orale THC of een placebo hadden gekregen.

Degenen die intoxicatie meldden na het nemen van THC, vertoonden een verhoogde zuurstofrijke hemoglobineconcentratie (HbO) in vergelijking met degenen die lage of geen intoxicatie rapporteerden.

Senior auteur en hoofdonderzoeker A. Eden Evins, oprichter en directeur van het Center for Addiction Medicine, zei:

Het identificeren van acute stoornissen door THC-intoxicatie door middel van draagbare beeldvorming van de hersenen kan een essentieel hulpmiddel zijn in de handen van politieagenten in het veld.

De nauwkeurigheid van deze methode werd bevestigd door het feit impairment bepaald door machine learning modellen met alleen informatie uit fNIRS geëvenaard zelfrapportage en klinische evaluatie van de waardevermindering 76 procent van de tijd.

Bedrijven zijn het ontwikkelen van ademanalyse-apparaten die alleen de belichting te meten om cannabis, maar geen bijzondere waardevermindering van cannabis.

We hebben behoefte aan een methode die geen medische marihuana gebruikers of anderen zullen bestraffen met onvoldoende hoeveelheden cannabis in hun systeem om aantasting van hun prestaties. Hoewel het nader onderzocht moet worden, zijn wij van mening brain-based testing zou een objectieve, praktische en broodnodige oplossing te bieden.

Bronnen o.a. Canex (EN), Doi (EN), Harvard (EN), Nature (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]